Culturele Zondag: Uitfeest - Culturele Zondag: Uitfeest

do 01 januari

Culturele Zondag: Uitfeest

Culturele Zondag: Uitfeest

Tijdens de opening van het culturele seizoen laat het Utrechtse veld van zich horen. Theatergroep Aluin, DOX en dansmaker Iris van Peppen geven previews van aankomende voorstellingen. En buiten op de stoep bouwen we samen met de Theatertroep een podium van schrootjeshout voor een beproefd paradeconcept met sketches, slapstick, prologen en dialogen. Komt dat zien!

Gratis kaarten worden vanaf een halfuur voor aanvang uitgedeeld aan de deur, op=op

Programma

Grote zaal
14 uur: DOX - fragmenten ‘Future’
15 uur: Iris van Peppen- fragment instinct en dansfilm
16 uur: DOX - fragmenten ‘Future’

Kleine zaal

13.30 uur: Aluin- fragment Elektra
14.30 uur: Aluin - Fragment Elektra
15:30 uur: Aluin - Fragment Elektra

Buitenpodium

13.30 uur: theatertroep op de stoep
14.30 uur: theatertroep op de stoep
15:30 uur: theatertroep op de stoep

 
terug <

voorstellingsinformatie

DOX – The future ain’t what it used to be
Fragment
14u00 en 16u00
Tijdens het Uitfeest presenteert Dox een aantal fragmenten uit hun nieuwe voorstelling. The future ain’t what it used to be. Een Marokkaan, een neger, een homo en een vrouw bundelen hun krachten en verzetten zich tegen intolerantie, onrecht en wereldleed. Ze maken een voorstelling over idealen, machteloosheid en wereldleed. Met aanstekelijke humor zetten de theatermakers George Tobal en Eran Ben Michaël de persoonlijke geschiedenis van de vier outcasts in de context van de actuele wereldpolitiek.

Iris van Peppen- INSTINCT
Fragment en dansfilm
15u00
In december presenteert dansmaker Iris van Peppen haar nieuwe voorstelling over het Oergevoel. Tijdens het Uitfeest een fragment uit deze voorstelling en een dansfilm die zij eerder dit jaar maakte. In een draaikolk van elektronische live muziek gaan drie danseressen tot het uiterste en komt hun oerinstinct boven drijven. De menselijke en dierlijke instinctieve bewegingen worden voor onze ogen ontrafelt in dans. Een omgekeerde evolutie.

Aluin- Elektra Unplugged en Aluin Viert!
fragment en preview
13u30, 14u30, 15u30
Aluin speelt al 25 jaar in Kikker en dat vieren ze. In november spelen ze een hele jubileumweek met oude en nieuwe voorstellingen. Tijdens het Uitfeest spelen ze fragmenten van hun allernieuwste voorstelling: Elektra Unplugged. Een ontroerend en beklemmend verhaal over een vervloekt gezin in gevecht met de goden en het lot en met elkaar. Elektra en haar broer Orestes willen wraak voor de moord op hun vader. Als Bonny and Clyde zijn ze vervuld van die ene gedachte: Hoe vermoorden we onze moeder Klytaimestra en haar minnaar Aigisthos. Ook vertelt Afrodite godin van de liefde wat we allemaal tijdens de jubileumweek in theater Kikker kunnen verwachten.

Theatertroep op de stoep
theaterrevue
13u30,14u30,15u30
Speciaal voor het Uitfeest bouwde Kikker samen met de Theatertroep een toneel buiten van schrootjeshout. In een beproefd paradeconcept brengen zij veredeld kermistoneel in de buitenlucht met met sketches, slapstick, prologen, dialogen en tot op het bot gelogen waanvoorstellingen. Een revue van kluchten en wereld literatuur met teksten van Shakespeare, van Kooten en de Bie, Judith Herzberg en Geer en Goor.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ