Tweeluik door Kompanie Vonnunan - Walk With Me & Siebe(n)

zo 17 januari 2016

Tweeluik door Kompanie Vonnunan

Walk With Me & Siebe(n)

Een tweeluik door de Oostenrijkse euritmietheatergroep Kompanie Vonnunan o.l.v. Ernst Reepmaker: Walk With Me en SIEBE(N). De voorstellingen kunnen los van elkaar worden bezocht. Voor wie beide voorstellingen bij wil wonen kan gebruik maken van een arrangement: de twee programma’s en in de tussengelegen tijd een publieksgesprek met de spelers, desgewenst soep en brood (niet inbegrepen), en een inkijk in hun manier van theater maken (door producent Ernst Reepmaker).

16u00 Walk With Me

I walked within and through myself.
I was climbing within my limbs.
I found so many paths. I said walk with me!

Door te reizen worden nieuwe werelden voor ons geopend. We ontdekken onbekende gebieden, dringen door in tot dan toe nooit geziene plekken en we beleven bijzondere ontmoetingen. Walk With Me neemt de toeschouwer mee op een ontdekkingstocht in het binnenste van de mens. We zijn onderweg van ons hoofd naar ons hart, naar het middelpunt van ons leven en van ons lot.
Door een poëtische manier van bewegen en door deels grotesk werkende scènes krijgen we spiegels voor ons geplaatst, waarin een ieder zijn/haar eigen persoonlijkheid weerkaatst ziet. Een innerlijk landschap wordt zichtbaar: vertrouwen, oorsprong en natuur, liefde, stress en angst. Bekende en telkens ook weer onbekende werelden doemen voor ons op. Maar deze reis leidt ons onontkoombaar tot de moeilijkste aller ontmoetingen: de confrontatie met ons zelf.
Met dans, spraak en euritmie ontstaat een veelzijdig programma, waarin stemmingen gecreëerd worden die ruimte laten voor bespiegeling en bezinning.
(Engelstalig, programmaduur circa 50 minuten)

20u00 SIEBE(N)

SIEBE(N) is een theaterproductie, waarin de levens van heilig verklaarde vrouwen choreografisch worden verbeeld. De compositie van tekst, muziek en beweging weerspiegelt het zoeken, worstelen en falen in hun biografieën vol hartstocht, lijden en opoffering. SIEBE(N) is een gemeenschappelijk project van Bodo Hell (woordkunst), Renald Deppe (musicus/componist), Hans Fors (choreografie) en Kompanie Vonnunan (movopoëzie).
Het uitgangspunt voor de muzikale compositie en de choreografieën vormden de speciaal voor de Kompanie Vonnunan geschreven teksten van Bodo Hell. Als inspiratiebron dienden de dichter negen levensschetsen van heilige vrouwen door de eeuwen heen. Zeven tekstpassages zijn door hem achtereenvolgens als essay, terzet, monoloog, opsomming, duet, verdubbeling en volkslied geschreven. Bodo Hell heeft de teksten zelf ingesproken en hij is daardoor persoonlijk uiterst present in de vormgeving van ritme, stemming en visie. Op basis van deze teksten schiep Renald Deppe muzikale klankomgevingen en intermezzo’s.
(Duitstalig; programmaduur circa 40 minuten)
terug <

voorstellingsinformatie

Ernst Reepmaker (producent): “De Weense bewegingstheatergroep Kompanie Vonnunan produceert movopoëtische Kunst. Dit is een geheel eigen vorm van podiumkunst: naast verschillende bewegingstechnieken, zoals euritmie, dans en vrije beweging, komen er andere elementen bij, zoals stem, theatrale aspecten en het gebruik van objecten. Het gaat om gevoel, stemming en bezieldheid. De ambitie van deze groep is, dat de producties – naast voorstellingen in scholen en theaters – ook ingezet kunnen worden voor specifieke doelgroepen en instellingen, bijv. verzorgings- en ziekenhuizen, centra voor vluchtelingen, gevangenissen, bij congressen, in fabrieken, winkels, bij huwelijken en rouwplechtigheden, enz. Het gaat om de overgang van podium- naar levenskunst! De groep werkt aan deze intenties op professioneel niveau. De performers repeteren dagelijks in de studio, geven les in pedagogische projecten en workshops of zijn op tournee.”

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ