TRANSMOTION - DIVEinD / Dario Tortorelli

vr 27 september 2019

TRANSMOTION

DIVEinD / Dario Tortorelli

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van DIVEinD / Dario Tortorelli? Bekijk hier alle voorstellingen van DIVEinD / Dario Tortorelli
In Transmotion nodigt chorograaf Dario Tortorelli je uit om onderdeel uit te maken van een getransformeerde theateromgeving – een semi-natuurlijke tuin. Samen met een team van interdisciplinaire kunstenaars maakt hij een meeslepende performance waarin theatrale architectuur, soundscapes en bewegingen worden gecombineerd. Met behulp van bewegingen die zijn gebaseerd op  folklore en rituelen wordt er een eenheid tussen de ruimte en de mens gecreëerd. Omarm samen met de performers schoonheid en vergankelijkheid.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
website
www.diveind.com
Concept, direction & choreography
Dario Tortorelli
Performed by
Dario Tortorelli, Rosalie Wammes en Thierry Castel
Live Music & composition
Thierry Castel
Set design & landscape
Rosalie Wammes
Light design
Remko van Wely
Costume design & production
Chiara Amaltea Ciarelli
Dramaturgie & assistant director
Judit Ruiz Onandi
Locatie
Grote Zaal
dansvoorstelling_utrecht
Rob Hogeslag
Irene van den Bosch over TRANSMOTION
vx

De van oorsprong Italiaanse Dario Tortorelli is choreograaf en visual artist uit Rotterdam. Hij studeerde in Florence en Cannes zowel klassiek ballet als moderne dans. De laatste jaren danste hij bij WArd/waRD van de bekende Vlaamse choreografe Ann Van den Broek. Elke voorstelling is een nieuwe aflevering over het thema identiteit, gender en lichaam. Het is een poging om het lichaam te vangen in een onsterfelijk beeld. In al zijn choreografieën wordt het lichaam van de danser overgenomen door zijn alter ego Romeo Heart. Eerder was hij in Theater Kikker te zien met D NO BODY installed, een glamrockperformance geïnspireerd op de alterego’s van David Bowie en D No BODY #transcending.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ