Threesome - Connor Schumacher

vr 15 februari 2019

Threesome

Connor Schumacher

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Connor Schumacher? Bekijk hier alle voorstellingen van Connor Schumacher
Threesome is een totaalervaring van choreograaf Connor Schumacher waarin het publiek wordt ondergedompeld in zijn wereld als maker. In Threesome brengt hij drie performances samen in één programma: zijn successtuk Exhibition uit Krisztina de Chatel’s Keuze 2, het voor Conny Janssen Danst ontwikkelde trio Asset, Liability & Equity en de performance I trust in this life.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
website's
Locatie
Grote Zaal

Exhibition van Connor Schumacher is verfrissend. […] Genummerd als ‘exhibitions’ worden korte scènes in een door de fitness cultus doordrenkte taal gedanst.

Exhibition
Een tentoonstelling van hoogtepunten uit de persoonlijke levens van de twee performers. Zij halen hun inspiratie uit verschillende contexten waarin één element centraal staat: relaties. Hardcore en in your face; de wereld zoals hij is. Een co-productie van De Châtel sur Place en Dansateliers, ontwikkeld voor Krisztina’s Keuze 2.

Asset, Liability & Equity
In deze voorstelling transformeert Connor Schumacher eigendom, schuld en vermogen tot een gewelddadig machtsspel. In zijn eigenzinnige, performatieve stijl schuwt hij invloeden uit jazz en musical niet; met absurde, humoristische en schurende scènes als resultaat. Een coproductie van Conny Janssen Danst en Dansateliers , ontwikkeld voor Danslokaal 4.

I trust in this life
Deze performance kwam voor het eerst tot leven op de Nederlandse Dansdagen in het Bonnefantenmuseum en was daarna in verschillende gedaantes te zien op festivals. In welke vorm dan ook, altijd daagt Schumacher de toeschouwer uit om zijn relatie tot zichzelf en zijn omgeving opnieuw te ervaren. Een zeer aaibare performance waarin hij het publiek letterlijk opzoekt.

Connor Schumacher’s vreemde esthetiek is uniek; plastic, nep, animatie zijn woorden die te binnen schieten bij zijn personages.

Volkskrant over I trust in this life
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ