TRAENS - Igor Vrebac

wo 10 t/m do 11 januari

TRAENS

Igor Vrebac

De Bosnisch-Nederlands theatermaker Igor Vrebac onderzoekt de lichamelijke beleving van een psychedelische trip. Centraal voor deze fysieke performance staan de Go-go dance en de mystiek-religieuze Sufi dans van Derwish mannen. Daar waar gogo dansers expressief hun publiek opzwepen, gaan de Derwish mannen de verbinding aan met het goddelijke. Wat de mannen verbindt is de oneindigheid aan repetitieve circulaire bewegingen en intenties.

Samen met componist Tonny Nobel creëert Vrebac een wereld waarin het publiek wordt meegezogen en rondgeslingerd in een cadans van herhaling. Een hypnotiserend sexy ritueel. Wat begint als een ondeugend spel tussen lichaam en rite, eindigt in volle overgave. Kan seksualiteit als een religieus fenomeen worden ervaren?

EXTRA op woensdag: nagesprek met Igor Vrebac.

 
terug <

koop tickets >
data & tijden
voorstellingsinformatie
idee / maker
Igor Vrebac
met
Anton van der Sluis
muziek
Tonny Nobel
productie
Daphne Storms / De Nieuwe Oost
met dank aan
Eve Hopkins
Locatie
Grote Zaal
Menno van der Meulen

Met zijn debuut Macho Macho won Igor Vrebac de Dioraphte ‘Best of Amsterdam Fringe’ award 2016. Deze voorstelling was in Theater Kikker te zien tijdens de Wintercollectie 2016 en in Beste of Fringe. Nu gaat Vrebac verder met zijn onderzoek naar stereotypering rondom gender door zich af te vragen in hoeverre wij onze waarneming van seksuele identiteit kunnen transformeren. TRÆNS is zijn eerste productie als maker bij productiehuis De Nieuwe Oost.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ