Total Eclipse of the Heart - Kassys

do 01 januari

Total Eclipse of the Heart

Kassys

Vier mannen en een hond zijn het beu. Beu om zichzelf te moeten beheersen, positief te moeten blijven en ‘de schouders eronder’ te moeten zetten. Ze besluiten de relativering achterwege te laten en hun gevoelens de vrije loop te laten. Om de gevoelige snaar goed te kunnen raken, schakelen ze de hulp van popmuziek in. Want in popmuziek worden emoties niet geschuwd maar bevestigd. Popmuziek durft grote woorden te gebruiken om echte belangrijke zaken te verwoorden: liefde, vriendschap, geluk, lijden, eenzaamheid, verraad, succes of mislukking. Gevoed door de kracht van de muziek geven ze toe aan gevoelens die het daglicht al een tijd niet meer hebben gezien. En dat levert droogkomische en schrijnende momenten op in een precieze dialoog geconstrueerd uit zinnen van popsongs die we allemaal kennen.
terug <

voorstellingsinformatie
website
Concept en regie
Liesbeth Gritter
Spel
Vincent Brons, Harm van Geel, Gerardjan Rijnders, Peter Vandenbempt en een hond.
Regieassistent
Thijs Bloothoofd
Lichtontwerp
Gé Wegman
Techniek
Gjalt Vlam
Total Eclipse Of The Heart is een coproductie met Vooruit Gent, Culturgest Lissabon en theaterfestival Oerol Terschelling.
Liesbeth Gritter

Total Eclipse Of The Heart is een feest van herkenning, een nostalgische feel good-avond vol grappige en ongegeneerd vals gezongen conversaties. Alsof we op een uur tijd de hele popgeschiedenis in een mix geserveerd krijgen. Een tragikomische medley die je doet beseffen wat een gigantische catalogus aan liedjes we allemaal in onze grijze massa hebben zitten.

Kassys is oude bekende van Theater Kikker, eerder stonden ze bij ons met o.a. Cadavre Exquis en Everybody Happy. Ze staan garant voor inventieve mime. Altijd herkenbaar en met de nodige zelfspot leggen zij de schoonheid van het menselijk falen bloot. Na een sabbatical is regisseuse Liesbeth Gritter terug en zet zichzelf stevig op de kaart met deze nostalgische poptour langs de grote emoties.


terug naar boven Λ