Tot het licht gedoofd is - Das Lemniscaat

do 01 januari

Tot het licht gedoofd is

Das Lemniscaat

Waar staan we voor in de liefde? Zoeken we geluk met onze eigen partner of willen we van verovering naar verovering gaan? En ís het gras wel groener bij de buren?

Tot het licht gedoofd is is een tragikomische voorstelling waarin de hoofdpersonen zich bewegen tussen eeuwig geluk met de ander en vervreemding van zichzelf. In dit portret van een generatie wordt de waarde van liefde uitgepuzzeld. In een spel van verleiding proberen ze iets van het leven en de liefde te begrijpen. En waar gaat dat beter dan in een hotelkamer in Berlijn?
terug <

voorstellingsinformatie
website
spel
Liza Kollau en Dennie Lukkezen
begeleiding
Harm van Geel
tekst
Tom Hofland
Locatie
Kleine Zaal

Das Lemniscaat, bestaande uit acteurs en theatermakers Tessa Friedrich, Liza Kollau, Dennie Lukkezen en Birgit Welink, maakt voorstellingen over de driften en levensdrift van de mens. Samen maakten ze al drie voorstellingen. Als eerste de gelijknamige voorstelling DAS LEMNISCAAT, in Theater Kikker te zien in de Najaarscollectie 2014. Daarna First you get Fucked, then you eat a sandwich, te zien in de voorjaarscollectie 2016. Beide met eindregie van Sanne van Rijn. Too old to die, too young to try (te zien in januari 2018) maakten zij in samenwerking met Festival Tweetakt. In de nieuwe voorstelling Tot het licht gedoofd is worden de rollen vertolkt door Liza Kollau en Dennie Lukkezen.

Das Lemniscaat probeert in hun maakproces hun onderwerp, de medemens, van zo dichtbij mogelijk te leren kennen. Daarbij schuwen ze niet om conventionele thema’s opnieuw te onderzoeken. Zo deden ze onderzoek bij de ‘verschoppelingen’ van de maatschappij, zoals de techno-scène in Berlijn en de Nederlandse porno-industrie, maar zijn ze ook langs de Amsterdamse bejaardentehuizen gegaan. In hun werk zijn ze open en proberen hun eigen en elkaars (voor)oordeel steeds opnieuw te bevragen. Dit doen ze zowel in hun onderzoek als in de soort groepen en thema’s die ze onderzoeken. Totale transparantie is hierbij een must.


terug naar boven Λ