Together_till the end en Attitude No 1 feat. Balanxinebaby - Arno Schuitemaker + Florentina Holzinger / ICK

Together_till the end en Attitude No 1 feat. Balanxinebaby

Arno Schuitemaker + Florentina Holzinger / ICK

Arno Schuitemaker en Florentina Holzinger zijn beiden opzienbarende dansmakers en dit jaar gastkunstenaars bij ICKamsterdam. Ze presenteren in deze double-bill hun nieuwste voorstelling.
terug <

voorstellingsinformatie
websites
 
Attitude No1 ft. Balanxinebaby:
choreografie
Florentina Holzinger
dans
Lenneke Vos
muziek
Stefan Schneider
productie
ICK
coproductie
Frascati producties
 
Together_till the end
choreografie
Arno Schuitemaker
dansers
Quentin Roger & Stein Fluijt
muziekcompositie
Wim Selles
productie
SHARP/ArnoSchuitemaker productie
coproductie
DansBrabant en ICK

Eigenzinnig nieuw werk van twee opzienbarende dansmakers

Arno Schuitemaker – Together_till the end
Alsmaar doorgaande bewegingen, ronddraaiende bovenlijven en vliegensvlugge armen: de twee dansers zijn onvermoeibaar en nauw met elkaar verbonden. In Together_till the end dalen ze zo diep de beweging in dat je als toeschouwer hun lichamelijkheid zelf voelt. Een zinderend duet waarin de verbeelding samenvalt met de ervaring.

Florentina Holzinger – Attitude No 1 feat. Balanxinebaby
In haar laatste choreografisch werk, ging Florentina’s focus meer en meer in de richting van vragen die te maken hebben met de positie die de vrouwelijke kunstenaar inneemt tijdens het creatieproces. Dit resulteert nu in een performance gericht op een specifiek type lichaam (de ballerina) dat wordt uitgenodigd actief deel te nemen aan het proces. Hierbij komen het vermogen vs de onbekwaamheid, het banale vs sublieme en het kunstmatige vs authentieke aan bod. Hoe veranderen we iets normaals in iets abnormaals en waarom? Florentina gaat, zoals alleen zij dat kan, te werk als bij een BBC World aflevering: eerst komen alle wereldproblemen aan bod, waarna de planeet door middel van dans gered zal worden. Attitude No 1 feat. balanxinebaby streeft naar het openen van een ruimte om de grenzen van schoonheid te verkennen.

foto's: Alwin Poiana

Arno Schuitemaker studeerde af in de Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek voordat hij op zijn vijfentwintigste besloot een professionele dansopleiding te gaan volgen. In zijn voorstellingen laat hij unieke relaties tussen de performers en het publiek ontstaan die zijn werk even verfrissend als diepgaand maken. In heel Europa wordt zijn werk lovend door publiek en pers ontvangen. Arno’s werk is bijna wetenschappelijk van aard door de enorme precisie waarmee hij werkt. Hij is sinds zijn eerste stappen als choreograaf te zien in Theater Kikker. In November tonen we zijn nieuwste avondvullende voorstelling: I will wait for you over de beleving van tijd.

De Oostenrijkse Florentina Holzinger studeerde choreografie aan de School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling (SNDO), Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). In Theater Kikker is zij vooral bekend van haar samenwerking met Vincent Riebeek , waar zij nogal wat ophef in de zaal veroorzaakten met hun fysieke en seksuele performancestukken die alle grenzen van intimiteit opzoeken. Deze trilogie van stukken – “Kein Applaus für Scheisse”, “Spirit” en “Wellness” – waren te zien op verschillende internationale festivals en daarmee zijn zij een bekend performance duo geworden. Afgelopen Spring festival was hun nieuwste werk te zien: ‘Schönheitsabend – Tänze des Lasters, des Grauens und der Extase”.

foto's: Alwin Poiana
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ