Theater Kikker ontvangt ’t Barre Land & Co: De Laatste dagen der mensheid - t Barre Land / Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes

do 01 januari

Theater Kikker ontvangt ’t Barre Land & Co: De Laatste dagen der mensheid

t Barre Land / Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes

De voorstelling De laatste dagen der mensheid speelt in een aangepaste enscenering. Lees hier het hele bericht.

In het meest omvangrijke toneelstuk dat ooit is geschreven, De laatste dagen der mensheid probeerde de Oostenrijkse schrijver Karl Kraus (1874-1936) in een messcherpe satire de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog te vangen. Het Barre Land-ensemble maakte er een dwarsdoorsnede van, vrolijk en vitaal laten ze talloze personages langskomen, in een potpourri waarin de bloedernstige werkelijkheid de gedaante aanneemt van slapstick en klucht. Ondertussen leveren de vertalers van dit titanenstuk, Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes, vanaf de zijlijn actuele tekstbijdragen.
terug <

voorstellingsinformatie
Website
Tekst
Karl Kraus
Vertaling en tekstbijdragen
Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes
©Fran van der Hoeven
STIL PROTEST TEGEN SUBSIDIEKLIMAAT
vx

In de jaren sinds zijn oprichting in 1990 heeft ’t Barre Land talloze bijzondere voorstellingen gemaakt, veelal op basis van weerbarstige, soms vergeten toneelklassiekers uit een meer of minder ver verleden. De Laatste dagen der mensheid, dat in 2008 in Theater Kikker in première ging, is hiervan een typerend voorbeeld. De werkwijze is collectief: de leden van ’t Barre Land tekenen voor spel, regie, decor en meestal ook voor de vertaling. Tot 2012 was de thuisbasis Utrecht, sindsdien werkt het gezelschap vanuit Amsterdam. In zijn Utrechtse jaren was het werk van ’t Barre Land veelvuldig in Theater Kikker te zien. Sinds vorig seizoen is de draad weer opgepakt met de komedie Voor niks Umsonst (coproductie met Comp.Marius), een voorstelling die aan het begin van dit seizoen opnieuw te zien was in Kikker Kiest.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ