Theater na de Dam: Waar ik straks was - Sam Ghilane

do 01 januari

Theater na de Dam: Waar ik straks was

Sam Ghilane

Onze herinneringen zijn alles wat we hebben: aan voorbije tijden, aan plaatsen waar we ooit waren, aan mensen die er niet meer zijn. Maar waarom is herinneren soms zo pijnlijk? En kunnen ervaringen die niet worden gedeeld toch voortleven, zelfs van generatie op generatie? De Joodse oma van Sam Ghilane werd geboren vlak voor de Tweede Wereldoorlog. In deze solo, ontwikkeld in samenwerking met Carole van Ditzhuyzen (Tijdelijke Samenscholing), neemt Sam de altijd wat vreemde en moeizame relatie met haar oma onder de loep. Een persoonlijk en tegelijk universeel verhaal over herinneringen die niet én wel van jou zijn.

Locatie en kaartverkoop: Stadsschouwburg Utrecht (Hekmanfoyer)

Na afloop van deze voorstelling is er om 20u00 een gezamenlijke herdenking en is het mogelijk om de dodenherdenking op de Dam in Amsterdam te volgen op een groot scherm. Er is muziek en zes jongeren van het Bonifatius College spelen een scène uit hun voorstelling Elektra. Eventueel is er de mogelijkheid om vanaf 20u30 het jongerenproject van DOX of de theatrale lezing van Theater Utrecht te bezoeken. Kijk voor het hele programma en meer informatie op de website van de Stadsschouwburg.

Theater Na de Dam Utrecht is een gezamenlijk initiatief van Theater Utrecht, DOX, Stadsschouwburg Utrecht en Theater Kikker. Het Utrechtse programma vindt dit jaar plaats in de Stadsschouwburg.
terug <

voorstellingsinformatie
concept, uitwerking & spel
Sam Ghilane
begeleiding
Carole van Ditzhuyzen

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze bijzondere dag van extra betekenis te voorzien. Tijdens de achtste editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig meer dan tachtig voorstellingen in heel het land die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ