The Silicon Passion - livestream - Kikker X SETUP

vr 02 april 2021

online

The Silicon Passion - livestream

Kikker X SETUP

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Kikker X SETUP? Bekijk hier alle voorstellingen van Kikker X SETUP
Koop hier een combiticket a 10,- voor The Silicon Passion en The Silicon Paaspreek.

Ooit waren techbedrijven als Facebook, Google, Apple en Amazon de helden van de vernieuwing, nu lijken ze meer de vijanden van het volk. Moet Big Tech aan het kruis? 

In de Matthäus Passion is Jezus de ultieme zondebok die als ‘godslasteraar’ sterft aan het kruis. Als hij eenmaal gestorven is en toch de zoon van God blijkt te zijn, blijft de mensheid met een schuldgevoel achter. En zo blijkt dat vaker te gaan met het zondebok-mechanisme: het lijkt van tevoren de oplossing voor alle problemen, maar achteraf heeft het helemaal niets opgelost.

Medialab SETUP onderzocht met 7 makers de rol van de zondebok en ontwikkelde een nieuwe versie van het paasverhaal met Big Tech in de hoofdrol. Hét alternatief voor je gebruikelijke Goede Vrijdag concert!

The Silicon Passion is onderdeel van het alternatieve paasweekend. Geheel online presenteert het Utrechtse medialab SETUP in samenwerking met Theater Kikker op Goede Vrijdag, 2 april, The Silicon Passion. Op Paaszondag gaan we op zoek naar een hoopvolle toekomst met Big Tech in The Silicon Paaspreek.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Locatie
online
medialab_setup

Oorspronkelijk was ook een serie installaties onderdeel van het programma. Door de huidige maatregelen kan dit niet doorgaan. Hier vind je informatie over de installaties.

KIKKER X SETUP
In deze bijzondere tijd tast Theater Kikker de grenzen van het theater af. Letterlijk in de ruimte en daarbuiten, op veilige afstand, maar ook in disciplines, samenwerkingen en presentatievormen. We presenteren kleinschalig theater, theatrale installaties en voorstellingen op locatie. We flirten met nieuwe vormen en disciplines op zoek naar de veerkracht van theater, naar de dingen die nu juist wél kunnen. Met als doel de bijzondere ontmoetingen tussen makers en publiek. Samen met de partners in de stad maken we dat mogelijk.

SETUP is het platform voor iedereen die geïnteresseerd is in de fusie van technologie en cultuur. Sinds 2010 maakt het platform met kunstenaars en ontwerpers de gevolgen van technologische ontwikkelingen tastbaar. Met als missie het creëren van een brede groep media-, algoritme- en datawijze mensen.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ