The Protagonist - Dunja Jocic / Korzo producties

do 01 januari

The Protagonist

Dunja Jocic / Korzo producties

A computer-addicted woman rigorously decides to go offline. Her escape into the analogue world sets off a stream of surreal daydreams, in which the present merges with the past in the person of the mythic, violent, and tragic  Queen Mary of England a.k.a. Bloody Mary.
terug <

voorstellingsinformatie
website
concept, regie en choreografie
Dunja Jocic
performance
Dunja Jocic, Christiaan De Donder, Karlijn Roest, Gergo Farkas, Amy Josh, Harry de Wit
compositie
Harry de Wit
tekst
Barbi Marković
kostuumontwerp
Slavna Martinovic
Lichtontwerp:Pavla Beranova
Dramaturgie
Marinus Groothof
Locatie
Grote Zaal
foto: Jelena Jankovic

Knap geconstrueerde on- en offline bevreemding (…) Een fris en eigenzinnig geluid tijdens het CaDance festival komt van choreograaf, filmmaker en performer Dunja Jocic.

Jocic grossiert in beelden en laat haar dansers aan de hand van de ­uitzinnigste associaties als een dolle losgaan in een theatrale koortsdroom.

Dunja Jocic heeft in Nederland naam gemaakt als een van de gezichtsbepalende dansers van Club Guy & Roni. Nu legt ze zich toe op het maken van haar eigen voorstellingen en het regisseren van dansfilms. Jocic’ elektrisch geladen en grillig virtuoze danstaal is meteen herkenbaar, maar haast nog karakteristieker is de manier waarop deze messcherpe dans is ingebed in een poëtisch totaalkunstwerk. Dans, licht, scenografie en ijzersterke teksten komen samen in een verbluffende, hallucinerende beeldenstroom en een net aan referenties. In 2016 ontving Jocic de BNG Bank Dansprijs. Een jaar later was haar voorstelling Terra Incognito en korte film Bird bij ons te zien.

foto: Jelena Jankovic
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ