The Protagonist - Dunja Jocic / Korzo producties

di 19 maart 2019

The Protagonist

Dunja Jocic / Korzo producties

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Dunja Jocic / Korzo producties? Bekijk hier alle voorstellingen van Dunja Jocic / Korzo producties
In de filmische en hallucinerende voorstelling The Protagonist volgen we een narcistische, computerverslaafde jonge vrouw. Ze raakt dieper en dieper verstrikt in de digitale wereld en kan zich steeds moeilijker staande houden. In een poging grip te krijgen op haar leven, neemt ze het rigoureuze besluit offline te gaan. Haar toevlucht tot de analoge wereld veroorzaakt een stroom aan surrealistische dagdromen, waarin het heden zich met het verleden van de mythische, gewelddadige en tragische Queen Mary van Engeland a.k.a. Bloody Mary vermengt. In een verbluffende beeldenstroom vecht de vrouw voor het behoud van haar identiteit.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
website
concept, regie en choreografie
Dunja Jocic
performance
Dunja Jocic, Christiaan De Donder, Karlijn Roest, Gergo Farkas, Amy Josh, Harry de Wit
compositie
Harry de Wit
tekst
Barbi Marković
kostuumontwerp
Slavna Martinovic
Lichtontwerp:Pavla Beranova
Dramaturgie
Marinus Groothof
Locatie
Grote Zaal
foto: Jelena Jankovic

Knap geconstrueerde on- en offline bevreemding (…) Een fris en eigenzinnig geluid tijdens het CaDance festival komt van choreograaf, filmmaker en performer Dunja Jocic.

Jocic grossiert in beelden en laat haar dansers aan de hand van de ­uitzinnigste associaties als een dolle losgaan in een theatrale koortsdroom.

Dunja Jocic heeft in Nederland naam gemaakt als een van de gezichtsbepalende dansers van Club Guy & Roni. Nu legt ze zich toe op het maken van haar eigen voorstellingen en het regisseren van dansfilms. Jocic’ elektrisch geladen en grillig virtuoze danstaal is meteen herkenbaar, maar haast nog karakteristieker is de manier waarop deze messcherpe dans is ingebed in een poëtisch totaalkunstwerk. Dans, licht, scenografie en ijzersterke teksten komen samen in een verbluffende, hallucinerende beeldenstroom en een net aan referenties. In 2016 ontving Jocic de BNG Bank Dansprijs. Een jaar later was haar voorstelling Terra Incognito en korte film Bird bij ons te zien.

foto: Jelena Jankovic
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ