The Lost Art of Grief - Marie Goeminne

do 01 januari

The Lost Art of Grief

Marie Goeminne

Is de mens in staat zijn verdriet te omarmen? Geïnspireerd door het werk van psychotherapeut en soulactivist Francis Weller onderzoekt Marie Goeminne haar fascinatie voor verdriet en de menselijke belevenis van deze intense emotie. De intieme dansvoorstelling The Lost Art of Grief volgt twee vrouwen die vanuit hun verdriet proberen elkaar te vinden en te ontmoeten. Rauwe en vurige lichamelijkheid en breekbare intimiteit wisselen elkaar af. Het publiek is getuige én onderdeel van het pijnlijke onvermogen, maar ook van de immense verbinding die verdriet met zich mee kan brengen. Een klein project over de grote emoties.

Na de voorstelling is er een nagesprek met Marie Goeminne.
terug <

voorstellingsinformatie
Concept, choreography
Marie Goeminne, in samenwerking met de dansers
Performance
Maaike van de Westeringh and Lisa Kasman
Sound design
Elisa Battistutta
Met steun van Amsterdam Foundaton for the Arts en het Prince Bernhard Fonds voor Cultuur
Locatie
Grote Zaal
lost_art_of_grief
Jocelyne Moreau

Goeminne vond samen met die dansers bewegingen om de diepe emoties van rouw te tonen en er bovendien een gezonde omgang mee voor te stellen.

Choreograaf Marie Goeminne giet met dit ingetogen duet verdriet en rouw in een publieke vorm.

Marie Goeminne (1977, BE) is choreograaf. Ze maakt voorstellingen op het snijvlak van dans, filosofie en beeldende kunst. In haar werk laat Goeminne zich inspireren door onze meest intieme en kwetsbare opgaven en kwaliteiten. Met een uitgesproken sculpturale vormentaal kaart zij thema’s aan waarover men niet makkelijk praat.

Jocelyne Moreau
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ