The God Squad - Stichting Ausdauer

do 01 januari

The God Squad

Stichting Ausdauer

Vorig jaar trapte het gloednieuwe muziektheatergezelschap Ausdauer af met l‘Histoire du Diable, een indringende voorstelling over de Eerste Wereldoorlog en de jaren die hierop volgden. Nu vertellen ze het verhaal van de tweede helft van de vorige eeuw. We volgen het leven van Trinity, een jonge vrouw die op 16 juli 1945 om 5.30 uur het levenslicht ziet in de woestijn van New Mexico, precies op het moment dat enkele kilometers verderop de test met de eerste Amerikaanse atoombom plaatsvindt. Een gebeurtenis die de rest van haar leven zal bepalen. De bom op Hiroshima, de dood van de Kennedy’s, de uitvinding van de pil, vrije seks en de val van de Muur. Samen met Trinity reizen we kriskras door de tijd en leren onze eigen geschiedenis met nieuwe ogen bekijken. Actrice / zangeres Gabby Bakker en vier topmuzikanten brengen met The God Squad een voorstelling waarbij muziek, tekst en spel versmelten tot een geestige, meedogenloze kijk op de mens en de moderne geschiedenis.

Zaterdag 9 januari première.
terug <

voorstellingsinformatie
website Ausdauer
tekst en regie: Paul Feld
spel: Gabby Bakker
c: Charlie Feld

Het Rotterdamse Ausdauer denkt vanuit nieuw geschreven muziek en laat zich daarbij inspireren door grote meesters en oersterke meesterwerken uit de muziekgeschiedenis. Met de inbreng van schrijver / regisseur Paul Feld en actrice Gabby Bakker is er een stevige inbreng van Utrechtse bodem.
De muziek voor The God Squad wordt geschreven door de drie componisten van Ausdauer: Jasper le Clercq, Andreas Suntrop en Daniël Lehmann. Dit keer nemen zij het Quatuor pour la Fin du Temps van Olivier Messiaen als basis. Dit onbetwiste meesterwerk is geschreven en uitgevoerd in een Duits gevangenkamp tijdens WO II en is geïnspireerd op het Bijbelboek Openbaringen. De muziek vormt de onderstroom waarop de invloeden van gospel, flower power, rock ‘n roll, disco en punk als kurken drijven – af en toe klinken ze er in door als illustratie van het verhaal, maar doorgaans volgt de muziek zijn eigen weg en bemoeit zich slechts indirect met de vertelling.


terug naar boven Λ