The Dreaming - De Hotshop / De Warme Winkel

di 07 maart 2017

The Dreaming

De Hotshop / De Warme Winkel

In deze regie van Mara van Vlijmen werpen vijf jonge acteurs zich op hét meesterwerk uit de Romantiek: Die Leiden des jungen Werthers. Gedreven door de vurige overtuiging dat de wereld meer hartstocht en krankzinnigheid nodig heeft, blazen ze deze klassieker nieuw leven in. The Dreaming gaat over onze romantische neiging te verabsoluteren, te zwelgen en elkaar daarover hartstochtelijk in de rede te vallen.

Een hertje, beschadigd
Na The Dreaming is er een korte toegift: Een hertje, beschadigd. In deze solo probeert Florian Myjer verdwaalde herinneringen te redden uit de ravage die puberteit heet. Een intieme zoektocht naar het verlies van onschuld en de mogelijkheid tot verzoening met onszelf. Florian speelde eerder bij De Warme Winkel in De meest zwaarmoedige voorstelling ooit (waarvan het hele publiek moet huilen) en staat volgend seizoen ook weer op de payroll.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Website
The Dreaming | Regie
Mara van Vlijmen
Spel
Marieke Giebels, Marit Meijeren, Florian Myjer, Amy van der Weerden en Mathieu Wijdeven
Met dank aan: Sigrid ten Napel, Yannick Jozefzoon, Sarah Chronis, Toneelacademie Maastricht
Een hertje, beschadigd | Tekst, concept, spel
Florian Myjer
Met dank aan
Daan Couzijn, Rosanne Groenendijk, Édouard Louis, Benjamin Abel Meirhaeghe , Emilie Pos en Toneelacademie Maastricht
 
The Dreaming ©Mathieu Wijdeven / Een hertje, beschadigd ©Bart Rademakers

De Hotshop is een paraplu waaronder De Warme Winkel voorstellingen van verse theatertalenten presenteert, die links- of rechtsom in samenwerking met één van de leden van De Warme Winkel zijn ontstaan. The Dreaming is de afstudeervoorstelling van de acteurs aan de Toneelacademie Maastricht 2015 in regie van De Warme Winkels Mara.

Theatergroep De Warme Winkel is een acteurscollectief bestaande uit Mara van Vlijmen, Vincent Rietveld en Ward Weemhoff. Door telkens met gastacteurs, eindregisseurs, kunstenaars en musici te werken is er een grote groep sympathisanten bij betrokken. De Warme Winkel is een eigenzinnige theatergroep met een liefde voor geschiedenis en een grote fascinatie voor de eigen onoverzichtelijke en veelvormige tijd. Ongepolijst, maar met liefde voor precisie, zijn hun voorstellingen vaak een zoektocht naar het onderwerp.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ