Terug uit Troje Tweeluik - Theatergroep Aluin

  vr 17 t/m di 28 december

  Terug uit Troje Tweeluik

  Theatergroep Aluin

  Theatergroep Aluin presenteert twee hilarische tragedies op één avond: Don’t Fuck with Artemis en De Wraak van Ifigeneia.

  Don’t Fuck with Artemis
  De Trojaanse oorlog is voorbij. Koning Agamemnon is vermoord door zijn vrouw Klytaimnestra, omdat hij zijn dochter Ifigineia offerde voor de strijd. Wat niemand weet, is dat Artemis haar op het laatste moment heeft gered. Ifigineia leeft nog. Vele jaren gaan voorbij, totdat Ifigineia besluit terug te gaan naar huis. Aluin wekt mythologische figuren tot leven in een hedendaagse setting in deze hilarische noodlotskomedie over de verdoemde kinderen van een rampzalig nageslacht.

  De Wraak van Ifigeneia
  In De Wraak van Ifigeneia komt Agamemnon thuis met zijn oorlogsbuit Kassandra en treft daar zijn vrouw Klytaimestra en haar minnaar Aigisthos. Even daarna liggen Agamemnon en Kassandra dood in bad. Schrijver Erik Snel laat zijn fantasie gaan over wat er in de tussentijd in dat huis gebeurde…

  De Wraak van Ifigeneia is een flashback op meerdere vlakken. Niet alleen is het een verhaal dat aan Don’t fuck with Artemis voorafging, ook is het de voorstelling die tien jaar geleden de nieuwe stijl van Aluin aankondigde. Destijds fuseerde Aluin met De Zus van Roos en dit was hun eerste gezamenlijke voorstelling.

  Let op: je koopt één ticket voor de hele avond. Het is niet mogelijk om losse tickets te kopen voor één van de twee voorstellingen.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Tekst
  Erik Snel
  Regie
  Daphne de Bruin
  Spel
  Dennis Coenen, Victorine Plante, Klaas Postmus en Ayisha Siddiqi
  Producent
  Theatergroep Aluin
  Locatie
  Grote Zaal
  theatergroep_aluin_troje_tweeluik

  Aluin is sinds jaar en dag huisgezelschap van Theater Kikker en wordt geleid door theatermakers Victorine Plante en Erik Snel. Aluin staat voor oersterke verhalen, veelal uit het klassieke repertoire van de oude Grieken tot aan Shakespeare. Aluin brengt deze verhalen voor een breed publiek, helder en dynamisch en met een flinke dosis humor. Traditiegetrouw is Aluin rond de kerstdagen in Theater Kikker te zien met grote speelseries. Zo speelde het Utrechtse gezelschap drie delen over de Vaderlandse Oorlog en lieten ze ons afgelopen kerst kennismaken met het Hollandse theater in De Hollanders. Het terug uit Troje Tweeluik is hun nieuwe kerstproductie. Eerder dit seizoen is Aluin ook te zien met De Ilias.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ