Terug uit Troje Tweeluik: De wraak van Ifigeneia - Theatergroep Aluin

vr 18 december 2020

Terug uit Troje Tweeluik: De wraak van Ifigeneia

Theatergroep Aluin

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Theatergroep Aluin? Bekijk hier alle voorstellingen van Theatergroep Aluin
Door de aangescherpte coronamaatregelen kan deze voorstelling helaas niet doorgaan. Heb je tickets, dan ontvang je van ons bericht.

Deze voorstelling is onderdeel van Terug uit Troje Tweeluik. De voorstelling is los te bekijken, maar ook in combinatie met Don’t Fuck with Artemis op dezelfde middag of avond. Bestel via deze link je combiticket met korting voor beide voorstellingen op één dag (28,- i.p.v. 32,-).

In De Wraak van Ifigeneia komt Agamemnon thuis met zijn oorlogsbuit Kassandra en treft daar zijn vrouw Klytaimestra en haar minnaar Aigisthos. Even daarna liggen Agamemnon en Kassandra dood in bad. Schrijver Erik Snel laat zijn fantasie gaan over wat er in de tussentijd in dat huis gebeurde…

De Wraak van Ifigeneia is een flashback op meerdere vlakken. Niet alleen is het een verhaal dat aan Don’t fuck with Artemis voorafging, ook is het de voorstelling die tien jaar geleden de nieuwe stijl van Aluin aankondigde. Destijds fuseerde Aluin met De Zus van Roos en dit was hun eerste gezamenlijke voorstelling.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Tekst
Erik Snel
Regie
Daphne de Bruin
Spel
Dennis Coenen, Victorine Plante, Klaas Postmus en Ayisha Siddiqi
Producent
Theatergroep Aluin
Locatie
Grote Zaal

Aluin is sinds jaar en dag huisgezelschap van Theater Kikker en wordt geleid door theatermakers Victorine Plante en Erik Snel. Aluin staat voor oersterke verhalen, veelal uit het klassieke repertoire van de oude Grieken tot aan Shakespeare. Aluin brengt deze verhalen voor een breed publiek, helder en dynamisch en met een flinke dosis humor. Traditiegetrouw is Aluin rond de kerstdagen in Theater Kikker te zien met grote speelseries. Zo speelde het Utrechtse gezelschap drie delen over de Vaderlandse Oorlog en lieten ze ons afgelopen kerst kennismaken met het Hollandse theater in De Hollanders. Het terug uit Troje Tweeluik is hun nieuwe kerstproductie. Eerder dit seizoen is Aluin ook te zien met Bakchanten. Ivm de maatregelen is deze voorstelling te zien in Villa Concordia, de thuisbasis van Aluin.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ