Terug uit Troje Tweeluik - Theatergroep Aluin

za 18 december 2021

Terug uit Troje Tweeluik

Theatergroep Aluin

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Theatergroep Aluin? Bekijk hier alle voorstellingen van Theatergroep Aluin
I.v.m. de nieuwe lockdown kan deze voorstelling helaas niet doorgaan. Heb je ticket dan ontvang je van ons bericht per mail.

Onze voorstellingen zijn alleen toegankelijk met een coronatoegangsbewijs. Lees hier meer.

Theatergroep Aluin presenteert twee hilarische tragedies op één middag: Don’t Fuck with Artemis en De Wraak van Ifigeneia.

Don’t Fuck with Artemis
De Trojaanse oorlog is voorbij. Koning Agamemnon is vermoord door zijn vrouw Klytaimnestra, omdat hij zijn dochter Ifigineia offerde voor de strijd. Wat niemand weet, is dat Artemis haar op het laatste moment heeft gered. Ifigineia leeft nog. Vele jaren gaan voorbij, totdat Ifigineia besluit terug te gaan naar huis. Aluin wekt mythologische figuren tot leven in een hedendaagse setting in deze hilarische noodlotskomedie over de verdoemde kinderen van een rampzalig nageslacht.

De Wraak van Ifigeneia
In De Wraak van Ifigeneia komt Agamemnon thuis met zijn oorlogsbuit Kassandra en treft daar zijn vrouw Klytaimestra en haar minnaar Aigisthos. Even daarna liggen Agamemnon en Kassandra dood in bad. Schrijver Erik Snel laat zijn fantasie gaan over wat er in de tussentijd in dat huis gebeurde…

De Wraak van Ifigeneia is een flashback op meerdere vlakken. Niet alleen is het een verhaal dat aan Don’t fuck with Artemis voorafging, ook is het de voorstelling die tien jaar geleden de nieuwe stijl van Aluin aankondigde. Destijds fuseerde Aluin met De Zus van Roos en dit was hun eerste gezamenlijke voorstelling.

Let op: je koopt één ticket voor de hele middag. Het is niet mogelijk om losse tickets te kopen voor één van de twee voorstellingen.

Extra op maandag 27 december: Theater met Tolk
Tijdens de voorstelling op 27 december om 14:00 uur zijn de NGT-tolken Marjolijn van Roekel en Merlin Dik van Theater met Tolk aanwezig. Zij verzorgen op deze avond de gebarentolk bij Don't Fuck with Artemis en De Wraak van Ifigeneia. Om goed zicht te hebben op de tolk, hebben we een deel van de zaal gereserveerd voor mensen met een auditieve beperking. Wil je de voorstelling met gebarentolk meemaken? Laat het ons weten, door te mailen naar kassa@theaterkikker.nl. Dan zorgen we ervoor dat je op de juiste plek in de zaal komt te zitten.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Tekst
Erik Snel
Regie
Daphne de Bruin
Spel
Dennis Coenen, Victorine Plante, Klaas Postmus en Susannah Elmecky
Producent
Theatergroep Aluin
Locatie
Grote Zaal
theatergroep_aluin_troje_tweeluik
Podcast Theatergroep Aluin over Don't fuck with Artemis
vx

Aluin is sinds jaar en dag huisgezelschap van Theater Kikker en wordt geleid door theatermakers Victorine Plante en Erik Snel. Aluin staat voor oersterke verhalen, veelal uit het klassieke repertoire van de oude Grieken tot aan Shakespeare. Aluin brengt deze verhalen voor een breed publiek, helder en dynamisch en met een flinke dosis humor. Traditiegetrouw is Aluin rond de kerstdagen in Theater Kikker te zien met grote speelseries. Zo speelde het Utrechtse gezelschap drie delen over de Vaderlandse Oorlog en lieten ze ons afgelopen kerst kennismaken met het Hollandse theater in De Hollanders. Het terug uit Troje Tweeluik is hun nieuwe kerstproductie. Eerder dit seizoen is Aluin ook te zien met De Ilias.

Podcast special
vx
 • het_leven_zelf_loek_de_bakker
  >

  Het leven zelf - Kikker Stelt Voor: Loek de Bakker / Toneelschuur Producties

  theater

  Het leven zelf - Kikker Stelt Voor: Loek de Bakker / Toneelschuur Producties

  theater

 • kikker_stelt_voor_de_omstanders
  >

  Der Letzte Holländer - Kikker Stelt Voor: De Omstanders / Theaterwerkplaats Walhalla

  theater

  Der Letzte Holländer - Kikker Stelt Voor: De Omstanders / Theaterwerkplaats Walhalla

  theater

 • edward_II_the_gay_king
  >

  Edward II – The gay king - Charli Chung / Toneelgroep Oostpool

  theater

  Edward II – The gay king - Charli Chung / Toneelgroep Oostpool

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ