Terra Incognita & Bird - Dunja Jocic / Korzo producties

do 01 januari

Terra Incognita & Bird

Dunja Jocic / Korzo producties

Dunja Jocic, als danseres jarenlang een blikvanger bij Club Guy & Roni, verrast als choreografe met eigenzinnige dansprojecten en films. Terra Incognita is een fysiek en interdisciplinair duet gebaseerd op het gelijknamige korte verhaal van Vladimir Nabokov. Hierin proberen ontsnapte vrienden in de tropische hel van Badonia het onbekende land Gurano Hills te bereiken. De missie wordt hen noodlottig. Hallucinaties versmelten met de hardvochtige omgeving en de queeste vergt het uiterste van de reizigers. Ziekte en dood liggen om de hoek, vriendschappen spatten uit elkaar.

Deze visuele voorstelling wordt aangevuld met Jocic’ korte film Bird, waarin een jonge jongen voor het eerst in zijn leven geconfronteerd wordt met de dood. Deze film ging in première op het Nederlands Film Festival 2015 en werd genomineerd voor een Gouden Kalf.
terug <

voorstellingsinformatie
website
 
Terra Incognita
choreografie, regie
Dunja Jocic
performance
Shay Partush, Luca Cacitti
compositie
Hugo Morales
lichtdesign
Pavla Beranová
visuals
Marinus Groothof
coaching
Beppie Blankert
 
Bird
regie en choreografie
Dunja Jocic
scenario, film en co-regie
Marinus Groothof
spel
Stefan Čkonjević, Jelena Đokić, Dunja Jocic
producent
Viktorija Film

Dunja Jocic (Belgrado, 1978) begon al als klein kind met ritmische gymnastiek, en was de jongste deelnemer van de World Cup 1992 in Brussel. Ze maakte deel uit van het Olympisch Team tot 1996. Ze moest hiermee stoppen vanwege het sluiten van haar landsgrenzen als gevolg van politieke spanningen. Toen ze zich inschreef aan de balletschool Lujo Davico in Belgrado vond ze een vervanging. Ze studeerde door aan de Rotterdamse Dansacademie.

In 2007 maakte Dunja Jocic haar eerste werk No flowers, please. In 2013 werd ze genomineerd voor de Zwaan ‘meest indrukwekkende dansprestatie’ voor haar rol in Midnight Rising van Guy & Roni. Haar tweede film Bird ging in première op het Nederlands Film Festival 2015 en werd genomineerd voor een Gouden Kalf. In 2016 ontving ze de BNG Bank Dansprijs voor Excellent Talent.

foto's: Jelena Jankovic

terug naar boven Λ