De Tatiana Aarons Experience - Tom Struyf

wo 22 februari 2017

De Tatiana Aarons Experience

Tom Struyf

Zondag 14 juni 2009 in Lissabon, Portugal. Tatiana Aarons, studente psychologie aan de universiteit van Johannesburg in Zuid-Afrika, ontmoet de jonge Vlaamse acteur Tom Struyf die alleen op reis is. Zij verloor haar bagage op het vliegveld en zit nu even zonder geld. Natuurlijk helpt Tom haar uit de brand. En natuurlijk hoort hij daarna niks meer van haar. Het is een ontmoeting die hem lang daarna nog voor raadsels stelt. Hij besluit te achterhalen wie deze vrouw is en vooral, wie ze niet is. In een poging de feiten te reconstrueren vertrekt hij op 27 juni 2010 opnieuw naar Lissabon om Tatiana te zoeken, niet wetende of hij haar zal vinden of wat hij gaat doen als hij haar vindt.

De Tatiana Aarons Experience is een reisverhaal, rijk gedocumenteerd en gebaseerd op (niet) waargebeurde feiten, een realitytheatervideoperformance die zich live voor onze ogen ontrolt. En: was het veelbetekenend dat Tatiana Aarons in Lissabon was voor een congres over cognitieve dissonantie, de natuurlijke neiging om onze ervaringen en gedrag logisch en kloppend te maken, hoe tegenstrijdig dat ook is? De vraag wat leugen is, en wat waarheid, is er een die we als toeschouwer zelf moeten beantwoorden.

EXTRA op wo: nagesprek met Tom Struyf.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
website
concept, tekst en spel
Tom Struyf
dramaturgie
Eve Hopkins
een productie van
Watmars was, met steun van O.T. Theater Rotterdam
© Lotte Middendorp

Tom Struyf (1983) studeerde in 2007 af aan de Toneelacademie Maastricht. Sindsdien werkte hij als acteur, auteur en theatermaker bij oa Theater Artemis, HETPALEIS, Onafhankelijk Toneel en detheatermaker. Zijn voorstelling De Tatiana Aarons Experience (Onafhankelijk Toneel, 2010) was in 2011 te zien in Kikkers Voorjaarscollectie en beleeft nu een reprise. Ook in de voorstellingen Vergeetstuk (2012) en Another great year for fishing (2014), beide eerder in Kikker te zien, goochelde Struyf met feit en fictie. Vergeetstuk kreeg eerder dit seizoen een reprise in Kikker Kiest.

De Tatiana Aarons Experience is een slim gebouwd spiegelpaleis waarin vorm en inhoud elkaar versterken.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ