Talking Songs - Kikker X Gaudeamus: King Sisters

  wo 03 november

  Talking Songs

  Kikker X Gaudeamus: King Sisters

  Drie zussen staan op een kaal, zwart vlak. Ze confronteren, versterken en ontregelen elkaar, ieder vanuit haar eigen specialisme. Een monoloog wordt onderbroken door een zangstuk, een zangstuk onderuitgehaald door een performance. Met enkel hun stemmen en een schoolbordkrijtje als instrument leggen ze de zenuw van hun collectief bloot. Hun familierelatie is er per definitie een waarin balans moet worden gevonden tussen harmonie en conflict, elkaar scherp aanspreken en ruimte geven.

  Talking Songs is een droomachtig performance concert waarin de muzikale chemie naadloos samenvalt met hun zussen-dynamiek. Met hun stemmen openen ze een onvoorspelbare, associatieve muzikale wereld.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Door
  Joske, Annelie en Marthe Koning
  Locatie
  Grote Zaal

  Zo staat het zusterschap model voor een mogelijke samenleving en vindt Talking Songs kracht in het specifieke en het universele.

  King Sisters bestaat uit Joske, Annelie en Marthe Koning. Alle drie hebben ze hun eigen specialisme en achtergrond: theater, muziek en performancekunst. Vanuit hun vakmanschap ontwikkelen ze een nieuwe, interdisciplinaire taal, met de stem als de verbindende factor. Ze werken vanuit het spanningsveld tussen hun disciplines.

  Talking Songs is hun tweede performance en is gemaakt onder de vleugels van Atelier Spr!tzl, het talenttraject van operahuis Silbersee. In 2018 wonnen ze de Best of Fringe Award op het Amsterdam Fringe Festival voor hun eerste performance Song of the Sisters.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ