Talk Show - Suze Milius | Het Zuidelijk Toneel

di 15 mei

Talk Show

Suze Milius | Het Zuidelijk Toneel

Oprah, Adriaan van Dis, The Dick Cavett Show, Ricki Lake…uren heeft ze ernaar gekeken. Maar wat fascineerde haar eigenlijk zo? In deze groots opgezette theatervoorstelling bouwt regisseur Suze Milius een talkshow-studio op scène na, om dit symbool van het televisietijdperk te onderzoeken. Het is een viering en een afscheid van een medium dat, hoewel het nog altijd door velen gebruikt wordt, volgens haar niet langer de toekomst heeft. “Een afscheid van al wat mooi was, een afscheid van mijn jeugd”, aldus Suze.
terug <

koop tickets >
data & tijden
voorstellingsinformatie
regie Suze Milius
Locatie
Grote Zaal

Suze Milius (1986) studeerde in 2012 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Ze is een van Nederlands best bewaarde theatergeheimen. Haar voorstellingen werden geselecteerd voor Het Theaterfestival en al tweemaal genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakers-prijs. Eerder was Suze Milius in Kikker te zien als eindregisseur van bijvoorbeeld Turing van Lowie van Oers (voorjaarscollectie 2016) en Speelgoed van Sonia Houthuys (Het Debuut, 2016). Haar regies zijn kleurrijk en gedurfd. Haar werk wordt getypeerd door een visuele en fysieke theatertaal die focust op intermenselijk gedrag in al zijn onhandigheid en ongemak. Haar projecten vertrekken vanuit schijnbaar alledaagse werelden, die onder spanning komen te staan, maar tegelijkertijd ook de theatrale ruimte oprekt en bevraagt.

Hoewel ze jong is, zijn haar projecten steevast groot van opzet. Suze probeert je, als toeschouwer, altijd op een andere manier aan te spreken. Als kijker herken je jezelf en dit kan heel vervreemdend zijn. Met haar liefde voor absurde humor, gecombineerd met haar abstract denkvermogen en gestileerde esthetiek creëert Suze kleurrijke universums. Dat zal ook het geval te zijn in haar nieuwe creatie, TALK SHOW.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ