Tagfish – Horror Vacui #1 - Berlin

vr 16 oktober 2015

Tagfish – Horror Vacui #1

Berlin

Na (te) lange afwezigheid weer terug in Theater Kikker: Berlin, Vlaams tweemanschap dat, steeds na minutieuze research, documentaire verhalen vertelt met ingenieus gebruik van video. In Tagfish, voorstelling uit 2010, is dat een constructie van een megalomaan project in het Duitse Ruhrgebied. In een verlaten mijngebied, Zollverein, Unesco Werelderfgoed, moet een luxe hotel verrijzen van gigantische proporties. Aan een vergadertafel met zeven stoelen zien we (projecties van) zes directbetrokkenen: stadsbestuurders, architect, projectontwikkelaar en bouwers. De zevende stoel is leeg. Sjeik Hani Yamani wordt verwacht, hij is de man die het geld gaat regelen. Tagfish is een ‘ontmoeting’ van echte personen die in realiteit nooit heeft bestaan. Hun geconstrueerde samenspraak ontvouwt zicht tot een hedendaagse versie van Wachten op Godot.

Engels / Duits gesproken met Nederlandse ondertitels
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Website Berlin 
Concept
Bart Baele, Yves Degryse
Met
Hans-Jürgen Best, Christoph Finger, Rolf Heyer, Wolfgang Kintscher, Kaspar Kraemer, Thomas Rempen, het Consolidation koor, Kostas Mitsalis
Soundtrack
Peter Van Laerhove
Interviews
Yves Degryse
Camera
Bart Baele

In 2003 richtten Bart Baele en Yves Degryse Berlin op. Ze startten de serie Holoceen met onder meer de voorstellingen Jerusalem en Bonanza, die destijds beide in Theater Kikker te zien waren, en de voorstelling Moscow die te zien was in een grote tent in het Griftpark tijdens Festival a/d Werf. Daarna startte Berlin de cyclus Horror Vacui [angst voor de leegte] waarvan Tagfish in 2010 de eerste episode vormde. Kenmerk is de documentaire aanpak, waarin steeds één stad of streek centraal staat, waarvan het verhaal in ingenieus beeld wordt verteld.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ