Sylvia & Ted - Degradé

  do 17 februari

  Sylvia & Ted

  Degradé

  Aan de hand van de dichtbundels Verjaardagsbrieven van Ted Hughes en Ariel van Sylvia Plath nemen acteurs David Geysen en Beaudil Elzenga je mee in een intieme theatervoorstelling over de liefde en de flirt met de dood.

  “Ik zou op een rots bij Cornwall moeten zitten en mijn haar kammen.
  Ik zou een tijgerbroek moeten dragen, ik zou een affaire moeten hebben
  We zouden elkaar in een ander leven moeten ontmoeten, we zouden elkaar in de lucht moeten ontmoeten,
  Ik en jij.” -Sylvia Plath

  Hoe genie en depressie samengaan, hoe moeilijk het kan zijn een geliefde te bereiken, hoe de hang naar erkenning giftig kan werken en hoe man/vrouw verhoudingen nog steeds zorgen voor een gevoel van ongelijkheid en onmacht. Zelfs na de dood. Sylvia Plath pleegde op 30 jarige leeftijd zelfmoord door haar hoofd in de oven te leggen. Ze liet alles achter. Haar werk, haar droom, haar liefde, haar kinderen, maar ook zichzelf: voor eeuwig.

  In SYLVIA & TED onderzoeken David en Beaudil de worsteling met het bestaan en de charme van het niet bestaan. Met Sylvia’s zelfgekozen dood maakte ze zich voor eeuwig onlosmakelijk met Ted verbonden. Was dit een val waarin ze hem wilde vangen om hem te verzwelgen, zo onafscheidelijk als zij wilde dat hij van haar was? Of een ultieme daad van zelfstandige onafhankelijkheid?
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Geluidsontwerp
  Carl Beukman
  Lichtontwerp
  Jorg Schellekens
  Locatie
  Grote Zaal
  degrade_sylvia_&_ted

  David Geysen werkte 20 jaar als acteur en regisseur bij Toneelgroep de Appel en heeft sinds vijf jaar, samen met Carl Beukman, zijn eigen multidisciplinaire Haagse gezelschap Dégradé. Ze staan bekend om hun bijzondere experimentele, levendige, beeldende en muzikale voorstellingen. Eerder zag je bij Theater Kikker Polonium 210, België en Naar de hemel wijzen.

  Beaudil Elzenga speelde sinds haar afstuderen in 2016 in verschillende Nederlandse series en was aangesloten bij verschillende toneelgezelschappen. In 2020 maakte zij haar eerste eigen voorstelling: de bejubelde muziektheatervoorstelling JANIS.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ