SUN-SET - Kikker Stelt Voor: Bosse Provoost & Ezra Veldhuis / Toneelhuis

SUN-SET

Kikker Stelt Voor: Bosse Provoost & Ezra Veldhuis / Toneelhuis

Door de verlening van de lockdown kan deze voorstelling helaas niet doorgaan. Heb je tickets, dan ontvang je van ons bericht.

In het begin was er slechts vormeloze duisternis. Al eeuwenlang vertelt de mens zichzelf uiteenlopende verhalen over wat daarna kwam: het ontstaan van de wereld. In SUN-SET proberen theatermakers Ezra Veldhuis, Bosse Provoost en Oshin Albrecht te achterhalen hoe een 'kosmogonisch moment' kan worden verbeeld; het fragiele moment waarop 'niets' omslaat in 'iets'.

Een intieme performance die schippert tussen licht en duisternis, tussen abstractie en figuratie en je zo tot, of tot net voorbij, de grenzen van je verbeelding brengt.

Let op! De voorstelling is niet geschikt voor mensen met epilepsie, claustrofobie of angst voor het donker.
terug <

voorstellingsinformatie
Concept
Ezra Veldhuis, Bosse Provoost
Creatie
Oshin albrecht, Bosse Provoost, Ezra Veldhuis
Geluidsontwerp
Benjamin Cools
Dramaturgie
SĂ©bastien Hendrickx
productie
TONEELHUIS, KRAAGSTEEN
coproductie
PLAYGROUND (STUK & M, LEUVEN)
met de steun van
GOUVERNEMENT, KUNSTENCENTRUM BUDA, DE SCHOOL VAN GAASBEEK, KAAP, TAX SHELTER MAATREGEL V/D BELGISCHE FEDERALE OVERHEID, CASA KAFKA PICTURES TAX SHELTER EMPOWERED BY BELFIUS
 
Locatie
Grote Zaal
sun-set

Volgens Brakhage kijken mensen doorgaans op een ‘voorgeschreven’ manier. Ze zijn getraind om licht te zien als iets dat weerkaatst op objecten, maar vergeten dat elke waarneming een scheppende daad is. Dat is wat SUN-SET je vanaf nu verleidt om te doen. Met nauwelijks meer dan wat licht suggereert de voorstelling in wat volgt het ontstaan van de wereld.”

Bosse Provoost (1993) voltooide in 2016 de masteropleiding Drama aan de School of Arts|KASK Gent. In zijn werk gaat hij radicaal voor ‘een theater van de zintuiglijke onderprikkeling’. Hij creĂ«ert composities van licht- en sfeerverschuivingen, stiltes en half-menselijk aandoende figuren. Eerder was Bosse te zien in Theater Kikker tijdens het jonge makers festival De collectie met de voorstellingen Matisklo en Moore Bacon!. Nu brengen we deze interessante Vlaamse theatermaker graag onder de aandacht in Kikker Stelt Voor.

Ezra Veldhuis (1991, NL) is beeldend kunstenaar. Ze onderhoudt een hybride praktijk, waarin licht als materiaal en onderwerp centraal staat: ze maakt installaties met monumentale schilderijen, schildert films op pellicule en werkt, voornamelijk als scenograaf en lichtontwerper, aan performances en theatervoorstellingen. Ze creëerde het lichtontwerp en de scenografie van de voorstelling Matisklo, en exposeerde onder meer in In de Ruimte in Gent, Concertgebouw Brugge, MSK Gent en Plagia Rama in Brussel. Haar werk werd geselecteerd voor de KOMASK Prijs en de Grote Ernest Albertprijs, waarvoor ze een eervolle vermelding ontving.

Kikker Stelt Voor
Deze voorstelling is onderdeel van Kikker Stelt Voor. In deze serie presenteert Theater Kikker Ă©Ă©n keer per maand een nieuwe theatermaker aan het publiek. Een maker die in onze ogen de moeite waard is en waarvan wij verwachten nog veel te horen in de toekomst. Om de maker beter te leren kennen organiseren we leuke extra’s zoals een interview of een nagesprek. I.v.m. de RIVM richtlijnen zoeken we per voorstelling naar leuke passende vormen. Meer nieuwe makers leren kennen? Kijk hier voor het Kikker stelt voor programma.

Laura van Severen
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ