SUN-SET - Kikker Stelt Voor: Bosse Provoost/Ezra Veldhuis

  di 11 januari

  SUN-SET

  Kikker Stelt Voor: Bosse Provoost/Ezra Veldhuis

  Let op! Deze voorstelling is niet geschikt voor mensen met epilepsie, claustrofobie of angst voor het donker.

  In het begin was er slechts vormeloze duisternis. Al eeuwenlang vertelt de mens zichzelf uiteenlopende verhalen over wat daarna kwam: het ontstaan van de wereld. In SUN-SET proberen theatermakers Ezra Veldhuis, Bosse Provoost en Oshin Albrecht te achterhalen hoe een 'kosmogonisch moment' kan worden verbeeld; het fragiele moment waarop 'niets' omslaat in 'iets'.

  Een intieme performance die schippert tussen licht en duisternis, tussen abstractie en figuratie en je zo tot, of tot net voorbij, de grenzen van je verbeelding brengt.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Concept
  Ezra Veldhuis, Bosse Provoost
  Creatie
  Oshin albrecht, Bosse Provoost, Ezra Veldhuis
  Geluidsontwerp
  Benjamin Cools
  Dramaturgie
  Sébastien Hendrickx
  Locatie
  Grote Zaal
  sun_set_voorstelling
  Joeri Thiry
  Interview met Ezra Veldhuis en Bosse Provoost
  vx

  SUN-SET is sensationeel. Een van de meest zintuigprikkelende belevingen sinds lang.

  Volgens Brakhage kijken mensen doorgaans op een ‘voorgeschreven’ manier. Ze zijn getraind om licht te zien als iets dat weerkaatst op objecten, maar vergeten dat elke waarneming een scheppende daad is. Dat is wat SUN-SET je vanaf nu verleidt om te doen. Met nauwelijks meer dan wat licht suggereert de voorstelling in wat volgt het ontstaan van de wereld.

  Bosse Provoost (1993) voltooide in 2016 de masteropleiding Drama aan de School of Arts|KASK Gent. In zijn werk gaat hij radicaal voor ‘een theater van de zintuiglijke onderprikkeling’. Hij creëert composities van licht- en sfeerverschuivingen, stiltes en half-menselijk aandoende figuren. Eerder was Bosse te zien in Theater Kikker tijdens het jonge makers festival De collectie met de voorstellingen Matisklo en Moore Bacon! Nu brengen we deze interessante Vlaamse theatermaker graag onder de aandacht in Kikker Stelt Voor.

  Ezra Veldhuis (°1991, NL) is beeldend kunstenaar. Ze heeft een hybride praktijk, waarin licht als materiaal en onderwerp centraal staat: ze maakt installaties met monumentale schilderijen, schildert films op pellicule en werkt, voornamelijk als scenograaf en lichtontwerper, aan performances en theatervoorstellingen. Eerder werkte Ezra samen met Bosse voor de voorstelling Matisklo, hiervoor  creëerde ze het lichtontwerp en de scenografie.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ