Stuk voor Stuk - De Theatertroep

  do 30 september t/m vr 01 oktober

  Stuk voor Stuk

  De Theatertroep

  Onze voorstellingen zijn alleen toegankelijk met een coronatoegangsbewijs. Lees hier meer.

  De Theatertroep combineert theater met een andere grote liefde: literatuur. Met geestdriftig enthousiasme gaan zes literaire schrijvers en een doorgewinterde theaterauteur het avontuur met hen aan. Gustaaf Peek, Marijke Schermer, Jamal Ouariachi, Arie Storm, Tom Hofland, Iduna Paalman en Don Duyns schrijven elk een eigen eenakter van tussen de tien en twintig minuten. De enige restrictie die is gegeven is dat het geen monoloog mag zijn en minstens twee personages moet bevatten (geen maximum!). De eenakters worden in verschillende samenstellingen óf allemaal achter elkaar op één avond gespeeld.

  Door het diverse zevental schrijvers zijn de eenakters heel verschillend van karakter. We zien: een thriller, een bergbeklimming, absurdisme, #metoo, survival of the fittest, humor, een Russisch familiefeest, doodswensen, een soort Dostojevski, pubers en nog veel meer.

  Zet je schrap voor een avond vol verrassingen!

  EXTRA: op vrijdag 1 oktober organiseert ILFU om 19u30 een inleiding waarin Lolita Storm van De Theatertroep in gesprek gaat met twee van de eenakter schrijvers: Tom Hofland en Iduna Paalman. Voor 1,- koop je een ticket voor de inleiding bij je voorstellingsticket.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Enscenering
  de Theatertroep
  Spel
  Rosa Asbreuk, Roos Bottinga, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld en Nicoline Raatgever
  Schrijvers
  Gustaaf Peek, Marijke Schermer, Jamal Ouariachi, Arie Storm, Tom Hofland, Iduna Paalman en Don Duyns
  edactie
  Josje Kraamer (Uitgeverij Querido) en Don Duyns
  Vormgeving
  Roos Visser
  Dramaturgisch advies
  Matthias de Koning en Damiaan de Schrijver
  Locatie
  Grote Zaal
  Meer over de inleiding en ILFU
  vx
  de_theatertroep

  De Theatertroep is een collectief van tien toneelspelers met een herkenbare speelstijl waarin de mechaniek van het theatermaken wordt blootgelegd. Met hun Vaudeville-programma’s maakten ze furore op festival De Parade maar ook bij ons in Theater Kikker, waar het gezelschap in 2019 te zien was met een heuse Vaudeville week. Maar ook waren ze te zien met een komedie van Shakespeare (Twelfth Night), een speciaal geschreven stuk van Judith Herzberg (Hoe echt is echt echt) met Zonder toestemming, een verzameling losse theaterscènes, Opgediept, opnieuw een samenwerking met Judith Herzberg en de Shakespeare bewerking Love for Love. Ook Corona kreeg het gezelschap er niet onder, in seizoen 20-21 presenteerde het collectief onder de naam ‘ De Theatertroep speelt’ een reeks voorstellingen in intieme setting.

   

  • >

   Verstrengeling - Maatschappij Discordia

   theater

   Verstrengeling - Maatschappij Discordia

   theater

  • Kasimir_en_Karoline
   >

   Kasimir en Karoline - Nina Spijkers / Toneelschuur Producties

   theater

   Kasimir en Karoline - Nina Spijkers / Toneelschuur Producties

   theater

  • Voorstelling_Yerma
   >

   Yerma - Eline Arbo / Het Nationale Theater

   theater

   Yerma - Eline Arbo / Het Nationale Theater

   theater

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ