Stilte - Stilte

do 01 januari

Stilte

Stilte

In Stilte zet de Zweedse auteur Lars Norén onlosmakelijke familiebanden neer als een laboratorium van hoop en wanhoop. Hein van der Heijden (winnaar van de Louis d’Or 2010) en Tamar van den Dop (nominatie Colombina 2013) spelen de ouders van een uit elkaar geklapt gezin. Hun jongste zoon keert na zeer lange afwezigheid terug naar zijn ouderlijk huis. Het samenzijn wordt een duistere tocht langs waanzin, destructie en (alcohol)misbruik, een tocht die eindigt in een hartenkreet om verzoening.

EXTRA op dinsdag: nagesprek
terug <

voorstellingsinformatie
website Toneelschuur
regie
Olivier Diepenhorst
tekst
Lars Norén
spel
Tamar van den Dop,Hein van der Heijden, Sander Plukaard, Chiem Vreeken

Olivier Diepenhorst studeerde in 2013 af aan de Regieopleiding in Amsterdam met de voorstelling Berenice van Racine die ook in Theater Kikker te zien was. Hij ontving er de ITs Ton Lutz Award voor. Voor de komende jaren vindt hij onderdak bij de Toneelschuur, waar hij in het voorjaar van 2014 een veelgeprezen Ashes to Ashes van Harold Pinter regisseerde.

Deze regisseur heeft een verhaal te vertellen, hij daagt het publiek uit na te denken en stimuleert zijn acteurs tot wonderbaarlijk, emotioneel spel. De jury herkent een groot talent in hem en een belofte voor de toekomst.

(juryrapport ITs Ton Lutz Award)
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ