Stamboom Monologen - De Veenfabriek / Joy Delima

  vr 24 t/m za 25 januari

  Stamboom Monologen

  De Veenfabriek / Joy Delima

  In een serie snel gesneden korte komische en persoonlijke monologen vertelt actrice Joy Delima over haar zoektocht naar haar roots en over hoe zij het ervaart om nu in Nederland een jonge zwarte vrouw te zijn. Op zoek naar het antwoord op de vraag “Wie ben ik?”

  “Ik blijk opeens zwart te zijn. Ja ik was het al, maar sinds ik naar Arnhem ben verhuisd word ik er steeds aan herinnerd. Ik hield me totaal niet bezig met zwartzijn toen ik in Rotterdam woonde. Ik was gewoon ik, en overal waar ik keek waren er mensen zoals ik. Maar nu ik de 'enige' ben, voel ik ineens de noodzaak om De Verantwoordelijkheid voor De Héle Black Community op me te nemen. Ik word een soort undercover superheld. Het gaat eigenlijk van de ene op de andere dag.”

   
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  tekst en spel
  Joy Delima
  regie en tekstbegeleiding
  Joeri Vos
  Locatie
  Grote Zaal
  stamboom_monologen
  Isabelle Renate la Poutré
  Interview met Joy Delima in Het Parool
  Avatar
  vx

  In een stand-up achtige show, waarbij ze razendsnel tussen verschillende personages en invalshoeken schakelt, traceert Joy Delima haar familiale roots én haar eigen politieke bewustwording op het gebied van (systemisch) racisme en uitsluiting.

  Theaterkrant

  Joy Delima (1994) is afgelopen zomer afgestudeerd aan ArtEZ Toneelschool Arnhem. In 2015 studeerde ze af aan de MBO Theaterschool in Rotterdam. Ze was te zien in de politieserie Flikken Rotterdam en speelt dit seizoen in de voorstelling Allemaal Mensen – Umuntu van Toneelgroep Oostpool (november 2019 in Theater Kikker). De Stamboom monologen maakt ze onder de vleugels van De Veenfabriek.

  De Veenfabriek maakt interdisciplinair muziektheater op locatie, in theaters en in de Veenfabriek Leiden onder leiding van schrijver en regisseur Joeri Vos en Paul Koek. Met muziek, theater, beeldende kunst, wetenschap, gastronomie, de actualiteit en persoonlijke verhalen creëert de Veenfabriek interdisciplinaire ervaringen, waarin alle zintuigen worden aangesproken. In Theater Kikker was de Veenfabriek te zien met Alles van Waarde (2018).

  Isabelle Renate la Poutré
  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ