Stamboom Monologen - De Veenfabriek / Joy Delima

  vr 24 t/m za 25 januari

  Stamboom Monologen

  De Veenfabriek / Joy Delima

  Als Joy Delima ontdekt dat ze pas de tweede zwarte actrice is die zal afstuderen van de Arnhemse toneelschool voelt ze zich voor het eerst in haar leven echt zwart en ervaart ze een verantwoordelijkheidsgevoel voor ‘the black community’. Ze besluit in haar verleden te duiken om te ontdekken wie ze echt is. Na een DNA test en het uitpluizen van haar stamboom komt ze achter choquerende feiten. In deze persoonlijke voorstelling probeert Joy via verschillende personages op een luchtige manier vorm te geven aan haar twijfels, haar gebrek aan ‘wokeness’ en aan de ander.

  Stamboom monologen gaat over de complexiteit van meerdere culturele achtergronden in één lichaam en hoe het verleden doorsijpelt in het heden.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  tekst en spel
  Joy Delima
  regie en tekstbegeleiding
  Joeri Vos
  Locatie
  Grote Zaal
  stamboom
  Benny Stroet

  Joy Delima (1994) is afgelopen zomer afgestudeerd aan ArtEZ Toneelschool Arnhem. In 2015 studeerde ze af aan de MBO Theaterschool in Rotterdam. Ze was te zien in de politieserie Flikken Rotterdam en speelt dit seizoen in de voorstelling Allemaal Mensen – Umuntu van Toneelgroep Oostpool (november 2019 in Theater Kikker). De Stamboom monologen maakt ze onder de vleugels van De Veenfabriek.

  De Veenfabriek maakt interdisciplinair muziektheater op locatie, in theaters en in de Veenfabriek Leiden onder leiding van schrijver en regisseur Joeri Vos en Paul Koek. Met muziek, theater, beeldende kunst, wetenschap, gastronomie, de actualiteit en persoonlijke verhalen creëert de Veenfabriek interdisciplinaire ervaringen, waarin alle zintuigen worden aangesproken. In Theater Kikker was de Veenfabriek te zien met Alles van Waarde (2018).

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ