Stamboom Monologen - De Veenfabriek / Joy Delima

do 01 januari

Stamboom Monologen

De Veenfabriek / Joy Delima

In een serie snel gesneden korte komische en persoonlijke monologen vertelt actrice Joy Delima over haar zoektocht naar haar roots en over hoe zij het ervaart om nu in Nederland een jonge zwarte vrouw te zijn. Op zoek naar het antwoord op de vraag “Wie ben ik?”

“Ik blijk opeens zwart te zijn. Ja ik was het al, maar sinds ik naar Arnhem ben verhuisd word ik er steeds aan herinnerd. Ik hield me totaal niet bezig met zwartzijn toen ik in Rotterdam woonde. Ik was gewoon ik, en overal waar ik keek waren er mensen zoals ik. Maar nu ik de 'enige' ben, voel ik ineens de noodzaak om De Verantwoordelijkheid voor De Héle Black Community op me te nemen. Ik word een soort undercover superheld. Het gaat eigenlijk van de ene op de andere dag.”

EXTRA op vrijdag: nagesprek waarin Anita Abaisa (Black Ladies Talk) in gesprek gaat met Joy Delima.

Anita Abaisa (38) is geboren in District Marowijne te Suriname. In 2015 richt ze Black Ladies Talk op, een platform voor vrouwen van Afrikaanse Diaspora. Op dit platform, met inmiddels meer dan 35.000 leden in binnen en buitenland, ontmoeten vrouwen elkaar online en offline. De erkenning, herkenning en verbintenissen die ontstaan, zorgen voor het succes van het platform. Anita wil met Black ladies Talk de sociaal economisch status van haar leden verbeteren door middel van leer en ontwikkelinterventies.
terug <

voorstellingsinformatie
tekst en spel
Joy Delima
regie en tekstbegeleiding
Joeri Vos
Locatie
Grote Zaal
stamboom_monologen
Isabelle Renate la Poutré
Interview met Joy Delima in Het Parool
Avatar
vx

In een stand-up achtige show, waarbij ze razendsnel tussen verschillende personages en invalshoeken schakelt, traceert Joy Delima haar familiale roots én haar eigen politieke bewustwording op het gebied van (systemisch) racisme en uitsluiting.

Theaterkrant

Joy Delima (1994) is afgelopen zomer afgestudeerd aan ArtEZ Toneelschool Arnhem. In 2015 studeerde ze af aan de MBO Theaterschool in Rotterdam. Ze was te zien in de politieserie Flikken Rotterdam en speelt dit seizoen in de voorstelling Allemaal Mensen – Umuntu van Toneelgroep Oostpool (november 2019 in Theater Kikker). De Stamboom monologen maakt ze onder de vleugels van De Veenfabriek.

De Veenfabriek maakt interdisciplinair muziektheater op locatie, in theaters en in de Veenfabriek Leiden onder leiding van schrijver en regisseur Joeri Vos en Paul Koek. Met muziek, theater, beeldende kunst, wetenschap, gastronomie, de actualiteit en persoonlijke verhalen creëert de Veenfabriek interdisciplinaire ervaringen, waarin alle zintuigen worden aangesproken. In Theater Kikker was de Veenfabriek te zien met Alles van Waarde (2018).

Isabelle Renate la Poutré

terug naar boven Λ