Sons of Abraham - Raphael Rodan & Sahand Sahebdivani i.s.m. Storytelling Centre

za 17 oktober 2020

Sons of Abraham

Raphael Rodan & Sahand Sahebdivani i.s.m. Storytelling Centre

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Raphael Rodan & Sahand Sahebdivani i.s.m. Storytelling Centre? Bekijk hier alle voorstellingen van Raphael Rodan & Sahand Sahebdivani i.s.m. Storytelling Centre
Deze voorstelling gaat door met een maximum van 30 bezoekers.

De Koerdisch-Iraakse broers Adil en Sami(r) doen hun laatste nachtdienst als schoonmakers van een bordeel in de Rosse Buurt. Ze staan op het punt terug te keren naar Irak, om hun moeder die onlangs is overleden een waardig afscheid te geven. Maar over hun plannen daarna zijn ze niet eerlijk geweest naar elkaar.

Een barre vluchttocht en vijf jaar leven in illegaliteit heeft de broers veranderd. Sami ambieert het Westerse leven in zijn volle glorie, vooral de vrije moraal. Adil mist het collectieve levensgevoel uit zijn thuisland en kijkt steeds meer naar zijn religieuze wortels.

Terwijl de broers schoonmaken en het op handen zijnde vertrek bespreken, gaan we terug in de tijd. Met verhalen over de vlucht, westerse waarden, oosterse normen, uitsluiting, assimilatie en het immense interne conflict dat beide broers ervaren. In Sons of Abraham is niets zeker, en niks zo zwart en wit als het op het eerste gezicht gepresenteerd wordt.

Let op: deze voorstelling is Engels gesproken.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Een productie van Storytelling Centre
Spel
Raphael Rodan en Sahand Sahebdivani
Regie
Tom Radcliffe
Tekst
Raphael Rodan, Sahand Sahebdivani en Tom Radcliffe
Locatie
Grote Zaal
sons-of-abraham
Alborz Sahebdivani

Het is knap en moedig dat de beide acteurs de bijbelse achtergrond – ze zijn immers de zonen van Abraham – tot uitgangspunt nemen voor een voorstelling waarin de vrijheid van het westen lonkt, ze werken in een bordeel als teken van ongebreidelde seksuele vrijheid, maar ook de onwrikbare waarden van het leven in het Midden-Oosten van grote betekenis blijven.

Na hun eerdere voorstellingen: Kingdom of  Fire and Clay en My Father Held a Gun (Winnaar Amsterdam Fringe Gold Award 2017) – waarin Raphael Rodan (1980, Israël) en Sahand Sahebdivani (1980, Iran) zichzelf en hun (familie)band bevroegen, kruipt dit succesvolle duo nu in de huid van iemand anders. Sahand Sahebdivani stond eerder in Theater Kikker met zijn vertelvoorstelling Papaver en Granaatappels tijdens de eerste editie van het storytellingfestival Vertel!

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ