Sons of Abraham - Raphael Rodan & Sahand Sahebdivani i.s.m. Storytelling Centre

  za 17 t/m zo 18 oktober

  Sons of Abraham

  Raphael Rodan & Sahand Sahebdivani i.s.m. Storytelling Centre

  De Koerdisch-Iraakse broers Adil en Sami(r) doen hun laatste nachtdienst als schoonmakers van een bordeel in de Rosse Buurt. Ze staan op het punt terug te keren naar Irak, om hun moeder die onlangs is overleden een waardig afscheid te geven. Maar over hun plannen daarna zijn ze niet eerlijk geweest naar elkaar.

  Een barre vluchttocht en vijf jaar leven in illegaliteit heeft de broers veranderd. Sami ambieert het Westerse leven in zijn volle glorie, vooral de vrije moraal. Adil mist het collectieve levensgevoel uit zijn thuisland en kijkt steeds meer naar zijn religieuze wortels.

  Terwijl de broers schoonmaken en het op handen zijnde vertrek bespreken, gaan we terug in de tijd. Met verhalen over de vlucht, westerse waarden, oosterse normen, uitsluiting, assimilatie en het immense interne conflict dat beide broers ervaren. In Sons of Abraham is niets zeker, en niks zo zwart en wit als het op het eerste gezicht gepresenteerd wordt.

  Let op: deze voorstelling is Engels gesproken.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Een productie van Storytelling Centre
  Spel
  Raphael Rodan en Sahand Sahebdivani
  Regie
  Tom Radcliffe
  Tekst
  Raphael Rodan, Sahand Sahebdivani en Tom Radcliffe
  Locatie
  Grote Zaal
  son-of-abraham
  Raymond van Mil

  Na hun eerdere voorstellingen: Kingdom of  Fire and Clay en My Father Held a Gun (Winnaar Amsterdam Fringe Gold Award 2017) – waarin Raphael Rodan (1980, Israël) en Sahand Sahebdivani (1980, Iran) zichzelf en hun (familie)band bevroegen, kruipt dit succesvolle duo nu in de huid van iemand anders. Sahand Sahebdivani stond eerder in Theater Kikker met zijn vertelvoorstelling Papaver en Granaatappels tijdens de eerste editie van het storytellingfestival Vertel!

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ