Songs for no one - Nastaran Razawi Khorasani/KOBE

  di 08 t/m wo 09 maart

  Songs for no one

  Nastaran Razawi Khorasani/KOBE

  Theatermaker Nastaran Razawi Khorasani neemt je in Songs for no one mee in de onzichtbare levens van een jongen en een meisje, wonend in de Islamitische dictatuur van Iran. Op basis van telefoongesprekken maakt Nastaran een beeldende solo performance vol duetten, dialogen, gedichten en songs. Met de stemmen van de twee kinderen in de oeroude Perzische taal is Songs for no one een portret van een verborgen samenleving waarin wordt getoond wat doorgaans onzichtbaar blijft. Dit concept won de BNG Bank Theaterprijs 2020.

  Wat betekent het om in een dictatuur te moeten leven? Met welke gedachten en hoop houdt de jonge generatie zich staande? Songs for no one gaat over de kwetsbaarheid van vrijheid, over onvrijheid in het dagelijkse leven en over toekomstdromen van vrijheid.

  Tijdens het Nederlands Theater Festival ontving Razawi Khorasani de BNG Bank Theaterprijs 2021 voor Songs for no one.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Concept, regie, spel
  Nastaran Razawi Khorasani
  Muziek
  Jimi Zoet
  Dramaturgie
  Tobias Kokkelmans
  scenografie en lichtontwerp
  Peter Till (BrotherTill)
  productie
  Vivianne Jorritsma
  techniek
  André Goos (Denzo Theater Techniek)
  marketing
  Dieke van der Spek
  foto
  Mostafa Heravi
  grafisch vormgever en beeldbewerking
  Maartje de Groot
  een productie van
  Kobe collectief
  Locatie
  Grote Zaal
  songs_for_no_one
  Mostafa Heravi en Maartje de Groot

  “Hoe kan ik mijn podium letterlijk en figuurlijk delen met mensen die daar geen toegang toe hebben? Die vraag vormt mijn onderliggende drive bij dit project. Ik ben me bewust van mijn privileges en voel meer dan ooit de verantwoordelijkheid om me uit te spreken voor zij die dat niet kunnen. Als vluchteling heb ik mijn kindertijd in Iran achtergelaten. In Nederland leef ik in vrijheid, maar identificeer me sterk met de jongste generatie kinderen in Iran nu. Ik wil hun stemmen, die anders niet gehoord worden, laten klinken.

  Nastaran

  Een fijnzinnig en indringend portret van kinderen die beknot zijn in hun vrijheden door een dictatoriaal regime dat overal ogen en oren heeft.

  NRC -

  Niets wat Iraans-Nederlandse theatermaker Nastaran ­Razawi Khorasani doet behoeft uitleg; het wordt vanzelf politiek.

  de Volkskrant -

  Nastaran Razawi Khorasani (Iran, 1987) is afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht. Tijdens het Nederlands Theaterfestival in 2014 won Nastaran de Gouden Krekel voor de meest indrukwekkende podiumprestatie voor haar rol in CASH. Ze won de BNG Bank Theaterprijs in 2020 en 2021 en ze ontving een nominatie voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ