Singing Dancing Drinking - The Fire Harvest

za 14 mei 2016

Singing Dancing Drinking

The Fire Harvest

Toen de Tour afgelopen zomer door Utrecht raasde en het kwik opliep tot een duizelingwekkende 36 graden, trok The Fire Harvest zich terug in een studio in Overvecht. Voor de opnames van het debuutalbum werd de hulp van Canadese producer en country artiest Daniel Romano ingeschakeld. Een week later en een zonnesteek verder stonden acht met zweet doordrongen liedjes op band. In Mei 2016 wordt dit materiaal uitgebracht onder de noemer ‘Singing, Dancing, Drinking’.

Om de release te vieren, zijn twee bevriende bands uitgenodigd in Theater Kikker:

Black Oak: Mooi, aards, akoestisch gitaarwerk en stijgende melodieën zorgen voor een evenwichtige sfeer. En dan is er natuurlijk nog die magische combinatie van de twee verschillende stemmen van Geert van der Velde (The Black Atlantic) en Thijs Kuijken (I am Oak).
Master Solo: Schilder, muzikant en allround cultfiguur uit Norwich. 10 jaar na het opnemen komt het bandalbum “Not So Solo” uit op het Utrechtse Tiny Room Records. Bij deze fragiele, humoristische en ontroerende popliedjes zal hij worden bijgestaan door leden van Lost Bear.

Het album ‘Singing, Dancing, Drinking’ is (tegen feestelijk gereduceerd tarief) mee te bestellen met de toegangskaartjes, je kunt dan het album (LP of CD) ophalen bij de show.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
c: Jan Lenting

De sound van The Fire Harvest doet terugdenken aan de hoogtijdagen van (alt)country, slowcore en (post)punk; een tijd waarin de bandleden muzikaal gevormd werden. De acht songs op het album kenmerken zich door een ingetogen maar dynamisch karakter.
Voor de fysieke release van de plaat slaan twee toonaangevende Nederlandse labels, Subroutine en Snowstar Records, voor het eerst de handen ineen. Het avontuur van de Utrechtse band houdt echter niet op bij de BeNeLux, het album zal ook in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland verschijnen via het Berlijnse Sinnbus records. Kortom; 2016 is nog maar net begonnen voor The Fire Harvest.

 • >

  Tussentijd - coupdeboule

  theater

  Tussentijd - coupdeboule

  theater

 • >

  De Bastaard - Rashif El Kaoui, Ahmet Polat en Michelle Samba / Het Zuidelijk Toneel

  theater

  De Bastaard - Rashif El Kaoui, Ahmet Polat en Michelle Samba / Het Zuidelijk Toneel

  theater

 • kim_karssen_de_grap
  >

  De Grap - Kim Karssen en Benjamin Abel Meirhaeghe/De Warme Winkel

  theater

  De Grap - Kim Karssen en Benjamin Abel Meirhaeghe/De Warme Winkel

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ