Shrew Her - Ira Kip

do 01 januari

Shrew Her

Ira Kip

Wat is Gender identiteit en hoe kunnen wij onze gender normen opnieuw bepalen in de 21ste eeuw?

Ira Kip vroeg zich af wat je eigenlijk bereikt wanneer je toegang krijgt tot een traditioneel instituut en of systeem, in dit geval het huwelijk. Of kunnen we beter opzoek gaan naar nieuwe tradities? In hoeverre zijn de huidige tradities toepasbaar in onze samenleving én binnen een LGBTQ+ context?

Vanuit een queer-lens onderzoekt Ira hoe wij onze identiteit en authenticiteit kunnen waarborgen in een wereld waarin tradities, religie en gender normen onze maatschappij conditioneren, gekoppeld aan de invloeden van de digitale wereld die het sociaal weefsel van onze samenleving verscheurt. Ira gaat in gesprek met verschillende LGBTQ+ individuen en verzamelt persoonlijke verhalen, die ze parallel aan één van Shakespeare‘s controversieelste toneelstukken legt: Taming of the Shrew.

Shrew Her is een multidisciplinaire theatervoorstelling met invloeden uit de mode, dancehall muziek en visual media en wordt gespeeld door 5 LGBTQ+ acteurs die hun persoonlijk verhalen delen en Taming of the Shrew gebruiken als leidraad.

ACTIE: in de maand maart zie je twee keer een bewerking van Het temmen van de feeks. Op zaterdag 2 maart Shrew Her van Ira Kip en op vrijdag 22 maart Het temmen van de feeks van Nina Spijkers / Toneelschuurproducties. Koop via deze link een combiticket voor beide avonden voor maar 25,-. Tevens is er na afloop van beide avonden een nagesprek waarin de makers reageren op elkaars voorstellingen en dieper ingaan op het thema mannelijkheid versus vrouwelijkheid.
terug <

voorstellingsinformatie
regie & tekst
Ira Kip
spel
Paméla Menzo, Yahaira Gezius, Angelique Van Beckhoven, Melvina Figaro, Smita James, styling Imruh Asha
decor
Clement Sanou
video
Cye Wong Loi Sing
muziek
Dj Waxfien
Locatie
Grote Zaal

Ira Kip wil in Shrew Her traditionele rolpatronen becommentariëren. In de casting, maar ook met de exuberante kostuums.

WTP (We The People) is het initiatief van theatermaker Ira Kip. Geboren in Amsterdam met Caribische roots studeert zij aan de Theaterschool. In New York behaalt zij haar Master Degree in regie aan The New School for Drama, waarna zij aldaar werkt als regisseur. Samen met haar zus Ayra Kip startte zij het zeer succesvolle en grootste kunst-educatie programma binnen het Nederlands Caribisch koninkrijk: Art Rules. In het werkproces is Ira is altijd op zoek naar de verbindende factor om een transculturele brug te slaan. Diversiteit en totale inclusie zijn haar belangrijkste drijfveren.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ