Sadettin K

Show me the money

Theater
wij en de wereld wie ben ik
Bart Grietens
Show me the money

Sadettin duikt in Show me the money in de wereld van het geld. Of beter gezegd: zijn geld. Geld speelt -zoals bij misschien wel meer mensen- een grote rol in zijn leven. Als we eerlijk zijn: een te grote rol. Of het nu de afwezigheid ervan is, of de aanwezigheid: zijn leven wordt erdoor beheerst.

Een geheim dat hier verklapt mag worden: de enige reden dat Sadettin als kind van Turkse arbeidsmigranten in Zutphen werd geboren en niet in het dorp van zijn ouders is geld. Zijn vader verliet Turkije voor het geld van Nederland. Misschien is Sadettin er daarom wel zo door geobsedeerd. Misschien is het iets erfelijks? Of moet hij een schuld aflossen, zo veel mogelijk geld verdienen en succesvol zijn in het leven als compensatie voor de offers van zijn ouders? En is dat misschien wat we allemaal aan het doen zijn, een schuld aan onze ouders terugbetalen?

Ondersteund door muziek van Kaspar Schellingerhout probeert Sadettin in Show me the money antwoord te vinden op deze moeilijke vragen.

Concept, tekst en spel - Sadettin Kirmiziyüz Muziek - Kaspar Schellingerhout  Dramaturgie - Liet Lenshoek Decor - Sacha Zwiers Kostuums - Lotte Goos Licht - Gé Wegman

di 21 maart
20:00u
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
di 21 maart
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00
wo 22 maart
20:00u
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
wo 22 maart
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00

Over Sadettin Kirmiziyüz

Sadettin Kirmiziyüz studeerde in 2007 af als acteur aan de Toneelacademie Maastricht. Hij speelde bij vele gezelschappen, maar maakte ook steeds onder eigen vlag voorstellingen. Een belangrijk deel daarvan ging over identiteit en zijn positie als migrantenkind. Sadettin is een vaste bespeler van Theater Kikker en regelmatig werden zijn voorstellingen opgenomen in ‘best off’ festival Kikker Kiest, zoals De radicalisering van Sadettin K en Citizen K.

Meer over Sadettin Kirmiziyüz

Luister op Spotify naar de podcast waarin Sadettin vertelt over zijn maakproces en voorstellingen. 

Beluister de podcast

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop