SHOT - geannuleerd - SHIFFT / Jasper van Luijk / Korzo producties

do 01 januari

SHOT - geannuleerd

SHIFFT / Jasper van Luijk / Korzo producties

Deze voorstelling is geannuleerd. Houd de website in de gaten voor een eventuele nieuwe datum

Fotografie is overal. Maar hoe beïnvloedt deze beeldcultuur de manier waarop wij naar elkaar en onszelf kijken? In de dansvoorstelling Shot onderzoekt choreograaf Jasper van Luijk onze verslaving aan die beeldcultuur. Hoe deze uitputtend en tegelijkertijd bevredigend is. Levensgrote foto’s, afgevuurd op het publiek, geven een uniek perspectief op de relatie tussen fotograaf en danser. Wie heeft de macht over het beeld dat wordt gemaakt, de fotograaf die het perspectief bepaald? Of de danser die kan aanbieden en wegnemen? Een dynamische foto-choreografie met een jazzy soundtrack.

EXTRA: Tot en met 12 oktober hangt er in de foyer een foto-expositie van fotograaf Menno van der Meulen.
terug <

voorstellingsinformatie
website
Concept
Jasper van Luijk
Choreografie
Jasper van Luijk & Christian Yav
Performance
Christian Yav & Menno van der Meulen
Scenografie
Yannick Verweij
Dramaturgie
Isabel Meloen
Kostuums
Asalia Khadjé
Muziek
King Krule e.a.
Locatie
Grote Zaal
DANS
Sjoerd Derine

Van Luijk speelt niet alleen met de twee pionnen op het toneel, maar ook met ons, het publiek. Steeds denk je: ‘Verdorie, waarom doe je dat!

Choreograaf Jasper van Luijk (1987) studeerde dans aan de ArtEZ Dansacademie in Arnhem, hij is artistiek leider van SHIFFT; een cross-disciplinair dansgezelschap en creatieve hub in het hart van Utrecht. Jasper was pas 24 jaar toen hij door Korzo werd geselecteerd om zijn eerste werk te tonen in Voorjaarsontwaken 2011. In Jaspers werk staat altijd de intermenselijke relatie centraal. Daarnaast legt hij een sterke focus op het ‘in het moment’ performen, het creëren van situaties op het podium waarin de performers actuele keuzes maken, waarmee ze zichzelf en het publiek kunnen beïnvloeden en verrassen.

Jasper van Luijk was bij ons al te zien met Yonder, The Definition of Now (première in september 2016), Bliss en Quite discontinuous. Ook maakte hij bij Maas Theater en dans de jeugdvoorstelling Happily ever after. In 2017 richtte Jasper zijn eigen gezelschap SHIFFT op. Sindsdien produceert hij voorstellingen onder die vlag. In mei 2020 is Jasper ook in Theater Kikker te zien met Men of last seasons.

Sjoerd Derine

terug naar boven Λ