SHOT 2.0 - SHIFFT/Jasper van Luijk

  di 02 t/m wo 03 juni

  SHOT 2.0

  SHIFFT/Jasper van Luijk

  Fotografie is overal. Maar hoe beïnvloedt deze beeldcultuur de manier waarop wij naar elkaar en onszelf kijken? In de dansvoorstelling Shot onderzoekt choreograaf Jasper van Luijk onze verslaving aan die beeldcultuur. Hoe deze uitputtend en tegelijkertijd bevredigend is. Levensgrote foto’s, afgevuurd op het publiek, geven een uniek perspectief op de relatie tussen fotograaf en danser. Wie heeft de macht over het beeld dat wordt gemaakt, de fotograaf die het perspectief bepaald? Of de danser die kan aanbieden en wegnemen?
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Concept & choreografie
  Jasper van Luijk
  Dans en uitvoering
  Robin Nimanong & Menno van der Meulen
  Scenografie
  Yannick Verweij
  Dramaturgie
  Isabel Meloen
  SHOT is een voorstelling van SHIFFT in samenwerking met Korzo Producties.
  Locatie
  Grote Zaal
  shot_2.0

  Choreograaf Jasper van Luijk (1987) studeerde dans aan de ArtEZ Dansacademie in Arnhem, hij is artistiek leider van SHIFFT; een cross-disciplinair dansgezelschap en creatieve hub in het hart van Utrecht. Jasper was pas 24 jaar toen hij door Korzo werd geselecteerd om zijn eerste werk te tonen in Voorjaarsontwaken 2011. In Jaspers werk staat altijd de intermenselijke relatie centraal. Daarnaast legt hij een sterke focus op het ‘in het moment’ performen, het creëren van situaties op het podium waarin de performers actuele keuzes maken, waarmee ze zichzelf en het publiek kunnen beïnvloeden en verrassen.

  Jasper van Luijk was bij ons al te zien met Yonder, The Definition of Now (première in september 2016), Bliss en Quite discontinuous. Ook maakte hij bij Maas Theater en dans de jeugdvoorstelling Happily ever after. In 2017 richtte Jasper zijn eigen gezelschap SHIFFT op. Sindsdien produceert hij voorstellingen onder die vlag. In mei 2020 is Jasper ook in Theater Kikker te zien met Men of last seasons.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ