Shake Shake Shake - De Dansers

do 03 december 2020

Shake Shake Shake

De Dansers

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van De Dansers? Bekijk hier alle voorstellingen van De Dansers
Shake Shake Shake is een opzwepend concert dat langzaam ontspoort in een dansvoorstelling. Een live band van dansers en muzikanten zingt over vastzitten en losschudden, de top najagen en de bodem raken. De één vliegt over de ander zijn instrumenten en even later zijn ze verwikkeld in een poëtisch dansduet. Een rock en roll ritueel, met muziek als motor en bezieling als brandstof.

Shake Shake Shake gaat over voelen dat je leeft, in een wereld waar je nauwelijks meer zelf in de hand hebt waar je aandacht naartoe gaat. Het gaat over muziek, als een aanstekelijke uitnodiging om te bewegen en alle ellende van je af te schudden. Zoals in de soul, de punk en misschien wel elke muzikale stroming die een tegengeluid vertegenwoordigde. Maar bovenal gaat Shake Shake Shake over samen een eigen, alternatieve richting vinden.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
concept
Guy Corneille, Josephine van Rheenen
choreografie: Josephine van Rheenen i.s.m. spelers
live muziek en dans: Ruben van Asselt, Guy Corneille, Yoko Ono Haveman, Marie Khatib-Shahidi, Wannes De Porre, Hans Vermunt
Locatie
Grote Zaal
de_dansers
Bart Grietens

De Dansers overtreffen zichzelf met een voorstelling die werkt als antidepressivum.

de Volkskrant -

Met Shake Shake Shake wil het zeskoppige gezelschap losmaken wat een mens vast kan zetten. De onophoudelijke prestatiedruk. De terreur van telefoon en social media. Mag het licht uit? Dit doen ze doen ze met een onuitputtelijke energie, grote muzikaliteit, fijne meerstemmigheid en een dansact die los oogt maar een geramde choreografie kent. Soms in een sprint, soms ontroerend, altijd sympathiek, zonder pretenties.

Dagblad van het Noorden

De échte kracht en energie komen van de groep De Dansers die met Shake Shake Shake rock-’n roll combineert met hedendaagse, fysieke dans, uitgevoerd op de rand van de afgrond. Deze dans gaat over de tijd van nu: hectisch, uitputtend.

NRC -

De Dansers is een Utrechtse groep jonge dansers en muzikanten die hoogwaardige voorstellingen voor een breed publiek brengen. De Dansers staat voor kunst in de samenleving. Ze geven dansconcerten: een eigen genre waarin muzikanten en dansers samen het podium innemen. De voorstellingen van De Dansers vertellen een krachtig verhaal waarin menselijkheid, overgave en energie kenmerkend zijn. Zowel in muziek als in beweging. Het is een vertelkracht die aanspreekt. De Dansers is een vaste gast in Theater kikker, vaak met jeugdtheater maar nu met een voorstelling voor volwassenen. Ze gingen in première met hun voorstellingen Pokon 4+ en Droomstad 7+ en ook hun dansvoorstellingen Tetris 7+, Binnenbeest 5+, Lepeltje Lepeltje 4+ en Roest 6+ waren bij ons te zien.

Bart Grietens
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ