Serotonine, twaalf hoorspelen over geluk - Serotonine, twaalf hoorspelen over geluk

do 01 januari

Serotonine, twaalf hoorspelen over geluk

Serotonine, twaalf hoorspelen over geluk

Serotonine is een vervolg op Zwaar Water, een samenwerking met de Hoorspelfabriek, de NPS en het Holland Festival. Op uitnodiging van componist Maarten Ornstein tekenen twaalf schrijvers voor een ultrakort hoorspel dat door jazzmusici, twee zangers en de acteurs van Dood Paard ten gehore wordt gebracht. Onder meer Esther Gerritsen, Wilfried de Jong, Abdelkader Benali, Yasmine Allas, Gerardjan Rijnders en Sanneke van Hassel namen de uitdaging aan. Centraal thema is de vraag wat ons gelukkig maakt, waarom dat zo is en hoe lang dit geluk duurt. Serotonine (een neurotransmitter die in ons lijf een rol speelt bij opwinding en pijnbestrijding) belooft heel bijzonder muziektheater te worden en is slechts vier keer in het land te bewonderen.
terug <

voorstellingsinformatie
Website Dood Paard
een project van en door
Gerardjan Rijnders, Esther Gerritsen, Abdelkader Benali, Wilfried de Jong, Sanneke van Hassel, Michiel Weidner, Yasmine Allas, Joachim Robbrecht, Gillis Biesheuvel, Kuno Bakker, Helena Rasker, Ellen Goemans, Maarten Ornstein, Jeannine Valeriano, Manja Topper, Enver Husicic, Joshua Samson, Hassan Bahara, Dana Linssen, Ronelda S Kamfer
c: Sanne Peper

Maarten Ornstein is een veelzijdig rietblazer, bandleider en componist. Hij put inspiratie uit vele genres, van pop, jazz en klassiek tot niet-westerse muziek en filmmuziek. Naast tenorsaxofoon en basklarinet bespeelt hij een grote variatie aan rietinstrumenten, waaronder C-melody-saxofoon, elektrische sax, tarogato en girnata. Hij maakte deel uit van een groot aantal ensembles en maakt filmmuziek en muziek voor theater (o.m. Orkater en ’t Barre Land).

c: Sanne Peper

terug naar boven Λ