Sensory Sensation Series No.1 – The Ear - GreenSpace: Bianca Lurvink

do 10 juni 2021

Sensory Sensation Series No.1 – The Ear

GreenSpace: Bianca Lurvink

We laten niet meer dan 50 bezoekers in onze zaal toe. Je hoeft je daarom voor een bezoek aan ons theater niet te laten testen.

De deur kan van het slot, het licht kan eindelijk aan. De kleine zaal van Theater Kikker vormen we de komende maanden om tot ‘GreenSpace’. Hier geven we vier net afgestudeerde makers van de HKU de ruimte om de grenzen van theater te ontdekken en op te rekken. De vier makers hebben door de coronapandemie nauwelijks de kans gekregen om hun werk te tonen aan publiek en professionals. Hun afstudeerprojecten vormen ze om tot interdisciplinaire installaties voor een individuele ervaring. Interactive Performance Designer Bianca Lurvink trapt af.

In de 30 minuten durende een-op-een performance Sensory Sensation Series No.1 – The Ear staat het oor van de deelnemer centraal. De deelnemer, het oor en de maker gaan een experiment aan waarin zij samen opzoek gaan naar een vervreemdende sensorische ervaring. Een hyperfocus, een aanraking, een druppel, een naald. Was het wel echt, dat wat je voelde? Door de intieme setting blijft de ervaring van de performance iets tussen de deelnemer en de maker. Het enige dat er overblijft voor de buitenwereld is een online verzameling van oren die hebben deelgenomen.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Locatie
Kleine Zaal
sensory_sensation

Bianca Lurvink is Interactive Performance Designer en focust zich in haar werk volledig op haar publiek. In haar zoektocht naar het creëren van vervreemdende ervaringen maakt Bianca graag gebruik van zowel analoge toepassingen als nieuwe theatrale technieken.

Onderzoeksvideo
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ