Selfkicker & Pussynight - Poezieboys

Selfkicker & Pussynight

Poezieboys

"He Johnny wil je wat HASJIES?"
"Nee, dat heb ik niet nodig. Ik kick op mezelf."
The SELFKICKER was born.
Nederlands eerste en enige performance dichter.

Op 28 februari 1966 lanceerde Simon Vinkenoog in een stijf uitverkocht ‘Poëzie in Carré’ een Zenuwbom! Johnny The Selfkicker blafte keihard in de microfoon, scandeerde over Naakte Chicks & Vlees op een Amsterdamse toneelschoolstoep. Riep HAAAAAAASJIEEES, imiteerde vuurwerk & herhaalde eindeloos de zin: Kom toch eens klaar klootzak! Hij werd uitgejouwd door het publiek, met een bos narcissen voor zijn kop geslagen en van het podium gezet.

De Poezieboys brengen een ode aan Nederlands eerste en enige performance dichter, schrijver en entertainer Johnny van Doorn aka THE SELFKICKER, ELECTRIC GEUBELS, ELECTRIC JEZUS, de SUPER CLOWN, ZENUWBOM, de ZACHTMOEDIGE BARBAAR, DE EERSTE NIEUWE ROMANTICUS OP AARDE.

EXTRA: Na afloop presenteren Jos en Joep Pussynight. Geïnspireerd door Poëzie in Carré, een legendarische avond in 1966 waar heel Carré was uitverkocht voor een verzameling dichters. Een dichtavond met lokale en nationale dichters, vol nieuw en legendarisch werk van dode en levende dichters.
terug <

voorstellingsinformatie
Concept en spel
Jos Nargy en Joep Hendrikx
Muziek
Bas Prins
Eindregie
Sanne den Hartogh
Vormgeving
Florian Borstlap
Locatie
Kleine Zaal
poezieboys

De Poezieboys is een samenwerking tussen acteurs Jos Nargy & Joep Hendrikx, beiden afkomstig van de HKU. Samen besloten ze hun liefde voor poëzie te delen in theatrale poëzieavonden. Zo doken ze eerder in het werk van Allen Ginsberg en Joseph Brodsky, en maakten een voorstelling over Simon Vinkenoog.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ