Self Fulfilling Prophecy i.h.k.v. Troost en Tegengif - Laura van Dolron + drie gastacteurs

do 23 november 2017

Self Fulfilling Prophecy i.h.k.v. Troost en Tegengif

Laura van Dolron + drie gastacteurs

Onder de verzameltitel Troost en Tegengif, drie voorstellen om de wereld te verbeteren, viert Laura van Dolron haar vijftienjarig toneeljubileum. Met reprises van twee succesvoorstellingen én met een bijzonder acteursproject: Self fulfilling prophecy, waarin drie acteurs fris van de lever een gloednieuwe tekst spelen waarvoor ze zelf het materiaal aandroegen.

Laura benadert drie professionele acteurs met de vraag ‘Wat kunnen wij zeggen op een podium om de wereld te verbeteren?’ De antwoorden die ze krijgt werkt ze in korte tijd om tot drie theaterteksten, samen één toneelstuk. Pas op deze avond krijgen de drie spelers ‘hun’ tekst te zien. Onder live regie van Laura beleven ze samen met het publiek try-out, première en laatste voorstelling in één. Dat gebeurt in het vaste geloof dat je met taal de wereld mooier kan maken en dat dromen dichterbij komen door ze uit te spreken. Met Self Fulfilling Prophecy brengt Laura een ode aan de toneelspeler, die meestal in dienst staat van het concept van een regisseur en zich daarbij wegcijfert. Nu draait Laura de rollen om en zet de spelers en wat zij te zeggen hebben volop in het zonnetje.

Acteurs die in deze editie meedoen zijn Bart Slegers, Greg Nottrot en Lotte Heijtenis.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
website
tekst en spel
Laura van Dolron en drie gastacteurs
Lees meer over de gastacteurs
vx

Mensen die als een vis in het water zijn op het podium, worden uit hun comfortzone gejaagd op een ontroerende en grappige manier. Ik spaar ook mijzelf niet, omdat het ook voor mij bloedstollend spannend is wat ik ga doen met deze voorstelling. Door het schrijven van live columns heb ik nu genoeg vertrouwen om deze live vorm van theater bekentenis te geven. De voorstelling ontstaat in het hier en nu, met de adem van het publiek in mijn nek, met zoekende acteurs, de prachtigste versprekingen en alle andere onvoorziene omstandigheden die het leven op en naast het podium zo mooi maken. Ik nodig mensen uit die mij verbazen en ontroeren. Voor hen schrijf ik een tekst waarin ik ze hopelijk kan laten zeggen, wat ze normaal gesproken op het podium niet gezegd krijgen.

Laura over Self-fulfilling prophets

Laura van Dolron is een theater-fenomeen, een categorie op zich. Ooit doopte ze zichzelf tot ‘stand up-filosoof’. Al vanaf het begin van haar loopbaan, inmiddels zeker tien jaar geleden, is Laura van Dolron (1976) bij ons te gast. In het begin voor een kleine groep liefhebbers, maar al gauw voor een steeds grotere schare fans. Ook wijzelf zijn fan van Laura en daarom zijn we blij haar met maar liefst twee verschillende voorstelling en een speciale acteursavond (meer daarover binnenkort online) in huis te hebben. Laura’s teksten zijn altijd beschouwend, werpen een licht op ons leven dat we niet eerder zo zagen. Maar tegelijk is ze kwetsbaar en steeds ook humoristisch. Ze speelt open en eerlijk en is een feest om naar te kijken.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ