Schwalbe speelt een tijd - Schwalbe

za 05 t/m zo 06 maart 2016

Schwalbe speelt een tijd

Schwalbe

Schwalbe nodigt publiek uit om met hen een nacht in ons theater door te brengen.
In de stille uren tussen 23:59 - 06:00 trekken de spelers van Schwalbe hun werkhandschoenen aan en bouwen een reeks van beelden met gebruikte decors van o.a. Toneelgroep Amsterdam, Ro Theater, Wunderbaum en Moeremans&Sons. Zo construeren ze nieuwe werelden, om ze daarna om te bouwen en weer leeg te halen. Hier in het theater, waar de muren zwart zijn en het licht eeuwig schijnt, ontstaan en vallen keizerrijken en worden verlopen kroegen neergezet, die weer plaats moeten maken voor een duister bos. Je bent vrij om in en uit te lopen, om tijdelijke bewoner van het theater te worden in plaats van alleen bezoeker, al is het maar omdat je er op je sokken hebt rondgelopen.

Eindtijd: zondagochtend 06:00 uur.

Schwalbe deelt graag de stand van het denken/repeteren met het publiek. Daarom houden zij een virtueel logboek bij. Volg de zoektocht van Schwalbe hier.
terug <

voorstellingsinformatie
Website
Concept/spel
Christina Flick, Marie Groothof, Floor van Leeuwen, Kimmy Ligtvoet, Ariadna Rubio Lleó ea
Producent
Theatercollectief Schwalbe
Coproducent
Productiehuis Rotterdam

In de zes uur van Schwalbe speelt een tijd zijn er beelden die mateloos fascineren (Apnea van Rodrigo Sobarzo) en minder geslaagde momenten, maar het is ontegenzeggelijk een uniek project, een prachtige ode aan de vergankelijkheid van het theater.

Theaterkrant -
c: Stephan van Hesteren

Schwalbe is een theatercollectief bestaande uit zeven spelers en makers. Hun werk is fysiek van aard. Iedere voorstelling vertrekt vanuit het lichaam. Het lijfelijke wordt op de spits gedreven en toont zich in extreme omstandigheden grillig en onvoorspelbaar. Ze vangen het live aspect en het onverwachte in een theatrale setting. Op de grens van theater en performance zoekt Schwalbe naar echtheid.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ