Safe Space - Abke Haring /Toneelschuur Producties ism De Coproducers

di 26 t/m wo 27 januari

Safe Space

Abke Haring /Toneelschuur Producties ism De Coproducers

Door de verlening van de lockdown kan deze voorstelling helaas niet doorgaan. Heb je tickets, dan ontvang je van ons bericht.

Safe Space is een poëtische muzikale performance over het zoeken van houvast, en over de angst voor het loslaten ervan. We vinden in deze tijd houvast in een leven buiten onszelf en doen er alles aan om langs angsten heen te scheren, in plaats van ze aan te raken. In Safe Space gaan drie lichamen en stemmen op zoek naar een manier om angsten te bezweren.

Safe Space gaat verder waar Abke Harings eerdere succesvolle performancevoorstellingen ophielden: In Unisono zocht iemand die sterft naar houvast in geloof. In Platina bleef iemand achter na een laatste vergeefse poging tot verzoening. Safe Space gaat over het zoeken van houvast, en over de angst voor het loslaten ervan. Abke Haring schrijft en regisseert deze performance en speelt hem samen met Ella Kamerbeek en Marlies Heuer.
terug <

afgelast >
data & tijden
voorstellingsinformatie
regie en tekst
Abke Haring
spel
Abke Haring, Marlies Heuer, Ella Kamerbeek
geluidsontwerp
Jimi Zoet
outside eye
Peter Seynaeve
uitvoerend producent
Toneelschuur Producties
Locatie
Grote Zaal
abke_haring
Uit Safe Space
Avatar
vx

Juist door de slinkse bevraging van haar eigen artistieke signatuur maakt Abke Haring Safe space tot een spannende en gelaagde ervaring.

Safe Space wordt ondersteund door De Coproducers; een samenwerkingsverband van twaalf theaters in Nederland die gezamenlijk verantwoordelijkheid willen nemen voor spannende en eigentijdse theatervoorstellingen. Jaarlijks ondersteunt De Coproducers twee nieuwe producties met een productiebijdrage en gegarandeerde speelbeurten. Theater Kikker maakt deel uit van De Coproducers.

Abke Haring (1978) schrijft theater, regisseert en acteert. Van 2010 tot 2018 was ze als theatermaker en actrice verbonden aan Het Toneelhuis in Antwerpen waar ze voor haar titelrol in Hamlet vs Hamlet, (coproductie van Het Toneelhuis / Toneelgroep Amsterdam) in 2014 de Theo d’Or, voor beste vrouwelijke hoofdrol ontving.

In haar eigen creaties, HOUT, FLOU, Song#2, TRAINER, UNISONO en PLATINA eist het fysieke ‘performance’- element duidelijk zijn plek op, wat samen met de sterke sfeerschepping en beeldcreatie de term ‘triptheater’ uitlokt bij de pers als typering van haar werk. Bij Toneelschuur producties speelde ze al in de voorstelling De koning sterft. SAFE SPACE is de eerste productie vanuit haar eigen stichting, STICHTING HARING en wordt gemaakt in coproductie met Toneelschuur Producties.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ