Rust zacht Billy - Eva Line de Boer / Het Zuidelijk Toneel

do 01 januari

Rust zacht Billy

Eva Line de Boer / Het Zuidelijk Toneel

Een gedicht op Facebook, een video van kinderen die een altaar bouwen voor hun kat, de begrafenisselfie; in onze deelcultuur tast iedereen de grenzen af van hoe om te gaan met rouw in het openbaar. In Rust zacht Billy gaat een uiteenlopende groep acteurs aan de slag met eerder uitgesproken afscheidsspeeches, de grootste uitvaart-hits en live gestreamde herdenkingsdiensten. Regisseur Eva Line de Boer wil met deze voorstelling pleiten voor een meer open relatie met de dood, zowel on- als offline. Want allemaal krijgen we vroeg of laat te maken met rouwen en afscheid nemen. Rust zacht Billy is een ode aan de pogingen om het ultieme afscheid vorm te geven en een heel leven samen te vatten. De voorstelling gaat de ongemakkelijkheid en taboes rondom de dood niet uit de weg, maar zoekt de grenzen op tussen het persoonlijke, de strikte conventies en de hilariteit die daardoor kan ontstaan.
terug <

voorstellingsinformatie
website
Concept & regie
Eva Line de Boer
Tekstcompositie
Elly Scheele
Geluidscompositie
Harpo ’t Hart
Scenografie & licht
Tim Vermeulen
Spel
o.a. Leòn Ali Çifteci, Raymonde de Kuyper & Belinda van der Stoep
Locatie
Grote Zaal
het_zuidelijk_toneel
Casper Koster

Zo vindt De Boer een mooie balans tussen ironie en oprechtheid, en ontstaat er een gelaagd beeld over de aard van rouwverwerking.

Theatermaker Eva Line de Boer staat bekend om haar licht-absurdistische stijl, die op tragikomische wijze de worstelende mens portretteert. In haar nieuwste voorstelling is dat niet anders…

NRC -

Eva Line de Boer geeft in haar voorstellingen vorm aan haar fascinatie voor het openlijk delen van emoties in de openbare ruimte. Ze slaagt erin om tegelijk de schoonheid als de knulligheid van de mens te laten zien. Voor haar werk ontving ze de Ton Lutz Award (2014) en de BNG Bank Nieuwe Theater­makers­prijs (2016). Ze was eerder in Theater Kikker te zien met de voorstellingen Dit gebeurt allemaal tegelijk (2016), Tutorial, the art of living (2018), Zeventien (2018) en Norway.Today (2019).


terug naar boven Λ