Rule of three - Jan Martens / GRIP

do 01 januari

Rule of three

Jan Martens / GRIP

Met Rule of Three maakt de gerenommeerde choreograaf Jan Martens voor het eerst een gedanste performance met live muziek. De vibe van een hardcore nachtclub is verweven met het gevoel van verdwalen in een boek. De voorstelling een symbiose is van een concert en verhalenbundel. Een ongetemde meditatie die – net als onze tijd – gebaseerd is op tegenstellingen: tussen verstilling en explosie, tussen precisie en intuïtie, tussen hart en rede.

Voor deze voorstelling werkt Jan Martens voor het eerst met live muziek als stuwende kracht. Hiervoor gaat hij een samenwerking aan met Amerikaanse producer en drummer NAH. Dansers Steven Michel en Julien Josse en nieuw gezicht Courtney Robertson gaan op het podium de dialoog aan met een eclectische muziekcompositie.

In deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van een stroboscoop.
terug <

voorstellingsinformatie
website
van
Jan Martens
met
Steven Michel, Julien Josse, Courtney May Robertson en/of Dan Mussett
muziek en uitvoering
NAH
productie
GRIP
met dank aan
Marc Vanrunxt en Anne-Lise Brevers
Locatie
Grote Zaal
® Phile Deprez

Een concert? Vet feestje? Youtube-choreografie? Collectieve leessessie? De nieuwe voorstelling van Jan Martens is het gewoon allemaal.

Choreograaf Jan Martens heeft in korte tijd een indrukwekkend oeuvre opgebouwd. Zijn poëtische voorstellingen zijn minimalistisch en spelen met tijd en lichaam. Het werk van Jan Martens is sinds het begin van zijn carrière in Theater Kikker te zien geweest. Afgelopen seizoen presenteerde we een driedaags festival rondom het werk van Jan Martens. We lieten werk zien van Jan maar ook van gelieerde kunstenaars die zich samen met de choreograaf hebben verenigd onder het nieuwe label GRIP. Voor Rule of Three gaat Jan Martens de samenwerking aan met Amerikaanse producer en drummer NAH. Hij mixt zowel live als geprogrammeerde drums met gevonden geluiden en gemanipuleerde samples. Zijn muziek draagt sporen van DIY punk, noise en avant jazz en baadt in de rusteloosheid van hip hop.

‘Rule of Three’: een pleidooi voor authenticiteit

© Joeri Thiry /STUK Leuven / ® Phile Deprez

Martens’ nieuwe voorstelling gaat opnieuw over individuen op zoek naar een plaats in een hectische wereld, maar zet deze keer in op brute kracht. En of dat werkt.


terug naar boven Λ