Romeo & Julia - Toneelgroep Oostpool

do 01 januari

Romeo & Julia

Toneelgroep Oostpool

Niemand weet waarom de haat begon. Twee families liggen al decennia met elkaar in de clinch. Deze gepolariseerde wereld dringt door tot in de straten van de stad. Jonge mannen bezwijken onder groepsdruk en zoeken de confrontatie. Middenin geweld, testosteron en wraaklust is er een sprankje licht: Romeo en Julia. Twee jonge mensen die met liefde de wereld kunnen veranderen.

Een Shakespeare-klassieker over de boven alles uitstijgende krachten: haat en liefde. De twee geliefden kiezen voor elkaar. Hun radicaliteit leidt tot een verwoestende daad van zelfvernietiging. Een pleidooi voor verandering met de dood als middel. Regisseur Marcus Azzini houdt van de ongepolijste schoonheid van deze klassieker en gaat deze te lijf met een jonge talentvolle spelersgroep. Kasper Tarenskeen en Jan Hulst maken een brutale bewerking met behoud van de prachtige poëzie van het origineel. Aantrekkelijk en confronterend tegelijk.
terug <

voorstellingsinformatie
tekst
William Shakespeare
bewerking
Jan Hulst en Kasper Tarenskeen
regie
Marcus Azzini
met
o.a. Thomas Cammaert, Abe Dijkman, Dieuwertje Dir, Bart van den Donker, Yannick Jozefzoon, Michael Muller, Chris Peters en Mirjam Stolwijk
Locatie
Grote Zaal
Foto: Sanne Peper

Haat en liefde, eer en wraak, woord en daad, handgebaar en handgemeen. Tegenstellingen die elkaar versterken. Die zijn de motor van deze ‘Romeo en Julia’ en, lieve hemel, de opgekropte energie spat ervanaf.

Trouw -

“Prachtige taal, krachtige en levende scenografie… geweldige cast, die zichtbaar smult van de snedige taal.”

Foto: Sanne Peper

“Hulst en Tarenskeen mengen hoog en laag, toen en nu, plat en poëtisch zo gretig en virtuoos dat een verbijsterend, fonkelnieuw taalbrouwsel ontstaat, niet gewoon eigentijds maar zelfs futuristisch… Ronduit briljant.”

De Volkskrant -

De Julia van Dir is ongeëvenaard in haar prilheid én gevoel voor puberdrama.

NRC -

Een pleidooi voor groei, verandering en saamhorigheid loopt als een rode draad door het werk van Marcus Azzini (1971, Sao Paulo BR). Azzini baseert zijn voorstellingen op uiteenlopende bronnen: klassiek en nieuw repertoire, boek-bewerkingen en balletten, die hij te lijf gaat door de verbinding tussen taal en lichaam centraal te stellen. In zijn regies positioneert hij de mens tot andere mensen en de wereld. De voorstellingen van Azzini hebben bewezen dat Toneelgroep Oostpool garant staat voor een aangrijpende kunstervaring. Regies als Angels in America (selectie Nederlands en Vlaams Theaterfestival 2015, Arlecchino voor Vincent van der Valk), De Onrendabelen, They are just Kids en On the Road (allen te zien in Theater Kikker) zijn nauwkeurig vormgegeven constructies waarin de toeschouwer met het leven van de personages kan meeleven. Jan Hulst en Kasper Tarenskeen maakten eerder al furore met hun bewerking van de Ilias op Oerol 2016. Daarnaast maakten zij het opvallende Scheepshoreca dat in de Voorjaarscollectie van 2016 te zien was, over de aard van De Nederlander in de VOC-tijd en nu.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ