Role Model - DOX i.s.m Nicole Beutler / NBprojects

ma 16 april 2018

Role Model

DOX i.s.m Nicole Beutler / NBprojects

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van DOX i.s.m Nicole Beutler / NBprojects? Bekijk hier alle voorstellingen van DOX i.s.m Nicole Beutler / NBprojects
Role Model, een samenwerking tussen DOX en Nicole Beutler, is een performance waarin funk en moderne dans op elkaar botsen. Zes vrouwelijke dansers presenteren zich in vol ornaat; ieder met een andere achtergrond, een uniek talent en een eigen danstaal. De persoonlijkheden spatten van het podium af. Dit is de mens achter de danser; gevoelig, maar ook fier en met lef. De voorstelling pleit voor meer solidariteit onder vrouwen, met respect voor ieders eigen kracht. Met sterke woorden gerapt, gesproken en gezongen vieren we de individualiteit; Sterk. Poëtisch. Kwetsbaar. Rauw. Mooi. Onzeker en alles daartussen.

Deze voorstelling is ook op zondag 15 april te zien in Theater Kikker, maar dan tijdens het Tweetakt Festival.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
website
concept & idee
Nicole Beutler & Magne van den Berg & Hildegard Draaijer
regie
Nicole Beutler
tekst
Magne van den Berg
spel
zes vrouwelijke performers
Locatie
Grote Zaal

Met Role Model zet regisseur Nicole Beutler met DOX een aangenaam beeld van empowerment neer, verpakt in een energieke, interessante en bij vlagen sterke performance over de vragen en onzekerheden waar (jonge) vrouwen mee te maken hebben.

DOX is een Utrechts gezelschap van zelfstandige en veelzijdige kunstenaars, die hun kennis overdragen aan een nieuwe generatie. Binnen DOX zijn de begrippen talentontwikkeling, productie en educatie onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor Role Model slaat DOX de handen ineen met Nicole Beutler / NBprojects. Choreograaf en curator Nicole Beutler zoekt voor haar projecten vaak samenwerking met andere kunstenaars en organisaties. Dit komt voort uit het verlangen om verder te gaan dan de grenzen van de gevestigde disciplines. Haar werk bevindt zich op het grensvlak van beeldende kunst, theater en dans en verhoudt zich altijd tot de wereld. Met minimale middelen en subtiele humor werkt zij aan diep menselijke vraagstukken.

Een urban dansexplosie van verscheidenheid. […] Al met al biedt Role Model geen nieuwe, maar wel een noodzakelijke boodschap in een tijd van #metoo en zelfmanifestatie op social media

scènefoto's: Anja Beutler
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ