Rietveld’s daughter - Audrey Bolder

do 11 oktober 2018

Rietveld’s daughter

Audrey Bolder

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Audrey Bolder? Bekijk hier alle voorstellingen van Audrey Bolder
In maart 2016 ging de voorstelling Bep bij ons in première: een solovoorstelling van Audrey Bolder over de oudste dochter van architect en meubelontwerper Gerrit Rietveld, zelf een begenadigd schilderes. Daarna volgden talloze voorstellingen in het hele land en tijdens het Stijljaar 2017 natuurlijk ook in het Centraal Museum. Inmiddels is er internationale belangstelling en wordt de voorstelling in oktober in de Verenigde Staten gespeeld. Ter voorbereiding daarvan is de Engelstalige versie, onder de titel Rietveld’s daughter, vast bij ons te zien.
Een meeslepende en muzikale solo waarin de geheimen van de familie Rietveld ontrafeld worden. Een voorstelling over rare types, mislukte liefdes en altijd onderweg zijn. Met muziek van componist Willem Friede (bekend van New Cool Collective).
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
website
concept, script, spel
Audrey Bolder
regie
Titus Tiel Groenestege
composities
Willem Friede
Locatie
Kleine Zaal
foto: Joris van Bennekom

Een mooi geschreven en slim gemonteerde theatermonoloog.

Audrey Bolder maakte na haar afstuderen aan de acteursopleiding van de HKU zeven jaar deel uit van cabaret duo Bolder & Plante. Ze is inmiddels bij het grotere publiek bekend van GTST, maar op toneel was Audrey te zien in zeer uiteenlopende (muziektheater-)producties bij onder andere theatergroep Aluin, het Filiaal, de Toneelmakerij en De Utrechtse Spelen i.s.m. New Cool Collective.

Audrey Bolder stond in 2016 en 2017 al meerdere keren in Theater Kikker met de originele en Nederlandstalige versie van deze voorstelling: Bep, dochter van Rietveld. Audrey is uitgenodigd door de PUN (Portland Utrecht Network) om de Engelstalige voorstelling in Portland, Oregon USA, te komen spelen als onderdeel van ‘Bringing DE STIJL to Portland’.

Voor wie nieuwsgierig is naar dat veelbesproken ondergeschoven gezin van de beroemde Gerrit Rietveld, is deze vlotte, charmante, persoonlijke vertelling over zijn oudste dochter alleszins de moeite waard.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ