Revolutie van de mislukking - Stephanie Louwrier

do 01 januari

Revolutie van de mislukking

Stephanie Louwrier

Laten we toegeven dat we allemaal een goed mens proberen te zijn, zoals Anita Witzier. Dat we drinken om te vergeten, roken om te vluchten en dansen om te blijven bestaan. In Revolutie van de mislukking laat Stephanie Louwrier haar kijk op de wereld zien. Een stand-up muziektheaterperformance over de gewone mens met zijn kronkels en zijn falen. Een ode aan de alledaagse waanzin, die we te lijf gaan met onze wildste fantasieën, een coming out van onze imperfecte gedachten. Verwacht geen pasklaar antwoord, maar kleur met Louwrier mee buiten de lijntjes van je fantasie.
terug <

voorstellingsinformatie
spel
Stephanie Louwrier
tekst
Ko van den Bosch, Stephanie Louwrier
muziek
Norman Kapoyos, Amir Vahidi (Club Gewalt) en Robbert Klein (Club Gewalt)
eindregie en coaching
Titus Tiel Groenstege, Daria Bukvic
Locatie
Grote Zaal

Alles mag en alles kan in deze krankzinnige performance waarin uitersten elkaar raken. De demonen zijn losgebroken en wij mogen ze zien draven.(…) Louwrier laat ons alle schakeringen van haar spectrum zien. Woest en wreed, kwetsbaar en ontroerend.

Er staat vijf kwartier lang echt maar één vrouw op toneel: Stephanie Louwrier. Toch denk je tijdens Revolutie van de mislukking naar zeker tien verschijningen te kijken. Louwrier wisselt zo snel van stem, look en mimiek, dat je als toeschouwer voortdurend mee-slalomt. Over een woest parcours waar later verrassend veel samenhang en structuur in zit.

Stephanie Louwrier maakt onderdeel uit van een nieuwe generatie theatermakers die weigert in hokjes te denken. Haar werk laveert op de grenzen van theater, performance, muziek en stand-up. In Revolutie van de mislukking trapt Louwrier om zich heen als een kick-bokser on acid, ontroert ze als Bambi, is ze onberekenbaar als de nacht en kwetsbaar als de blues. Ze was eerder te zien in Theater Kikker tijdens de Voorjaarscollectie in 2014 met de voorstelling Who run the world, een voorstelling die ze samen maakte met Daria Bukvić, waarin zij samen afrekenden met de clichés rondom de vrouw. Hier bewees ze zichzelf als een waar podiumbeest en maakte zij een verpletterende indruk.  De muziek van deze nieuwe voorstelling wordt o.a. gemaakt door Amir en Robbert van Club Gewalt.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ